Google maakt bekend welke controllers compatibel zijn met Stadia

Google maakt bekend welke controllers compatibel zijn met Stadia

Google Stadia heeft eigen controllers, maar zal ook te spelen zijn met een aantal third-party controllers, dus van andere bedrijven dan van Google.

Wat zijn de mogelijkheden.

Google Stadia komt uit op 19 november als streamingdienst voor videogames van Google. Daar is een eigen, unieke controller voor ontwikkeld waar je hier alles over leest. Toch is het ook mogelijk om met andere, niet-Google controllers te kunnen spelen en nu heeft Google een lijst vrijgegeven van alle compatibele controllers met Stadia. Via Reddithebben we de lijst hieronder klaargezet:

Google maakt bekend welke controllers compatibel zijn met Stadia

De Stadia App werd al uitgebracht voor zowel iOS als Android voorafgaand aan de release en nu heeft Google het langverwachte nieuws over de controllers bekendgemaakt. Volgens de support-pagina van het techbedrijf staat dat Stadia op TV's te spelen is via Chromecast Ultra en een Stadia Controller, gebruikers moeten uiteraard een WiFi-verbinding hebben. Verder is het te spelen op een PC, Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a of de Pixel 4, als je mobiel wil spelen zal je via USB moeten verbinden omdat er geen Bluetooth-verbinding wordt ondersteund.

Maar welke andere controllers zijn te verbinden met de streamdienst? De DualShock 4, Xbox One, en Xbox Adaptive Controller ondersteunt “USB & Bluetooth connectivity” op PC én Pixel. De Switch Pro Controller werkt op dezelfde manier alleen niet op Android 9, bovendien zullen sommige controllers extra drivers moeten installeren voor de compatibiliteit op Windows, MacOS, Linux en ChromeOS.

Verder stelde Google dat de Home-knop van de Xbox Adaptive Controller niet wordt ondersteund op Android, Linux of ChromeOS. Ook de Bluetooth van Xbox One Wireless controllers wordt niet ondersteund op Linux. Bekijk de foto voor een handig overzicht van alle third-party controllers en Google Stadia.

In ander nieuws over Google Stadia krijgt de racegame GRID een unieke multiplayer-mode op de streamdienst en is GYLT aangekondigd als eerste Stadia exclusive.

Lees meer over:
Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer