Google introduceert eerste Stadia Makers games

Nieuws
dinsdag, 22 september 2020 om 8:30
StadiaMakers Sept21 update2 5f68e734c2440
In maart van dit jaar heeft Google al hun Stadia Makers programma aangekondigd. Het doel hiervan is om indie game ontwikkelaars die in de Unity-engine games maken, te helpen deze naar Stadia te brengen. Inmiddels zijn de eerste games klaar om aangekondigd te worden.
Het betreft een zevental games die allemaal het komende half jaar uit moeten komen. Ze variëren van RPG's tot adventure games tot rythm games. Overigens belooft het Stadia Blog veel meer nieuws voor deze week. Hieronder vind je de trailers:

Tohu

Als eerste wordt Tohu voorgesteld. Deze game wordt door FireArt games gemaakt en staat voor de herfst van dit jaar gepland, dus moet binnen nu en 2 maanden verschijnen. In deze adventure game. In deze game speel je als een jong meisje met een mysterious alter ego. Je baant je door verschillende magische omgevingen om een schaduw wezen te stoppen, welke het universum in chaos onderdompelt.
Door te switchen tussen het hoofdpersonage en diens alter ego kun je verschillende vaardigheden gaan gebruiken om puzzels op te lossen. De spelwereld zal vol excentrieke personages zitten terwijl je van locatie naar locatie gaat. Daarnaast wordt de soundtrack verzorgt door Christopher Larkin, bekend van de Hollow Knight soundtrack.

Death Carnival

De game Death Carnival wordt gemaakt door Furyion Games en moet deze winter uitkomen. Het is een top down shooter met een hoog tempo en extreme wapens. De game bevat ook online multiplayer zodat je samen met vrienden los kunt gaan. In deze futuristische game bevind je je in een wereld die door oorlog geteisterd is. De mensheid bevindt zich in een paar grote steden die overbevolkt zijn. Om van de realiteit te ontsnappen, wenden de meeste mensen hun aandacht af naar gewelddadige sporten die live op de televisie te volgen zijn. Deelnemers moeten tegen horde monsters en robots vechten om te overleven.
Naast online multiplayer zal de game een story campaign van tenminste 30 levels bevatten. Voor alle 10 speelbare karakters zal ook een eigen verhaal lijn te volgen zijn. Ook fijn, de game zal crossplay bevatten met de andere platformen waar deze uitkomen voor zowel co-op als PvP. Om je wat langer bezig te houden, zullen er dagelijkse en wekelijkse uitdagingen te vinden zijn.

Unto The End

De volgende game, die ook deze winter moet verschijne, is Unto The End. Deze cinematische platformer is helemaal handgetekend. In deze game zul je met een ultieme wanhoopspoging je weg naar huis moeten vinden. Je zult gedurende de game keuzes moeten maken die invloed op jou en de karakters die je ontmoet gaat hebben. Hoewel vechten belangrijk is, zal het niet altijd de beste manier zijn om conflicten op te lossen. Je tocht brengt je langs genadeloze gebieden waar je alles zal moeten doen om te overleven.
Het gevechtssysteem belooft uitdagend te zijn en zich te focussen op je reactievermogen. Ieder gevecht zal uniek zijn en je vaardigheden uittesten. Een spel wat echt bedoeld gaat zijn voor gamers die graag in het diepe gegooid worden.  

Figment Creed Valley

Bedtime Digital Games brengt ons Figment Creed Valley, welke begin 2021 uit moet komen. In deze muzikale action adventure game ga je de krochten van het menselijke brein ontdekken. Uiteraard figuurlijk. Het beloofd een vreemde en onwerkelijke wereld te worden waar je met de diepste gedachten, verlangens en herinneringen geconfronteerd wordt.
Ook deze game belooft een volledig handgemaakte game wereld. Het is een vervolg op de eerste Figment game. Er wordt gelijk bekend gemaakt dat deze voor de release ook naar Stadia gaat komen, als Stadia Pro game. In deze muzikale game zal je uiteraard veel muzikale hoogstandjes meemaken. Door middel van een state changing mechanic zal je de game wereld op meerdere manieren kunnen verkennen.

Nanotale: Typing Chronicles

Fishing Cactus introduceert Nanotale: Typing Chronicles voor ons. In deze game moet je doormiddel van het typen van woorden verder komen, zoals de titel al doet vermoeden. Het is een atmosferische adventure RPG welke ons van een kleurrijke en levendige spelwereld zal laten genieten. We spelen als Rosalind, een beginnend archivaris. Op een missie om zoveel mogelijk kennis op te doen, zal ze veel mysteries tegenkomen. Het is een wereld waarin vrede centraal staat en oorlog tot het verre verleden hoort.
Door middel van magie kun je verschillende spells met elkaar combineren om vijanden te verslaan. Daarnaast kun je op allerlei manieren de omgeving tot je wil buigen, wees zo creatief mogelijk. Hoe meer kennis je vergaart, hoe sterker je wordt. Door allerlei verschillende biomen, zul je geheimen en ontrafelen en het verhaal ontdekken.

The Darkside Detective: Season 2

Het tweede deel van The Darkside Detective komt ook naar Stadia, ook in begin 2021. Deze point and click adventure speelt zich een jaar af na het eerste deel en hierin zul je solo nogmaals paranormale zaken oplossen. In totaal zullen er zes zaken zijn om op te lossen. Niet bekend met de reeks? Geen probleem! Deel 1 brengen ze voor de release ook naar Stadia Pro, zodat we bekend kunnen raken met de reeks.

Kaze and the Wild Masks

Als laatste introduceren we 'Kaze and the Wild Masks'. Een platformer die zijn inspiratie trekt uit platformers van de jaren 90. Ook met een konijn, waar doet dat ons aan denken? De game zal ook begin 2021 uit gaan komen op Stadia. Je zal in deze 2d platformeren de Crystal Islands verkennen. In deze kleurrijke wereld zal je met de krachten van de Wild Masks vijanden moeten verslaan en diens geheimen moeten ontrafelen.
Met deze Wild Masks kun je krachten van een tijger, adelaar, hagedis en haai ontketenen. De Crystal Islands zullen vol geheimen, collectibles en andere uitdagingen zitten. Daarnaast zijn er meer dan 50 bonus levels.
Heb je toevallig laatst Marvel's Avengers gekocht? Check dan het nieuws over de laatste patch. En vergeet ook zeker het laatste Cyberpunk nieuws niet.