Google reageert op kritiek wegens 'te weinig' communicatie

Nieuws
woensdag, 12 februari 2020 om 11:29
526973334b76df87c26010a75e402e7a
Google heeft gereageerd op de kritiek van geïnteresseerden over een tekort aan communicatie rondom de streamingdienst voor videogames.

Veel gepraat

Google sprak zich ook uit over de komende features en releases voor de cloud gaming-dienst. De kritiek werd online gedeeld via onder andere reddit, waar een gebruiker claimde dat het veertig dagen geleden was sinds Google een nieuwe Stadia game aankondigde/ toevoegde aan de dienst.
Diezelfde post kaart ook het gebrek van ondersteuning aan voor iOS en dat Pixels de enige telefoons zijn waar de dienst op draait. Verder werd er geklaagd over features zoals family sharing, de Stadia Base-abonnementen en aangekondigde, regelmatige updates m.b.t de Roadmap.
Via Gamesindustry.biz reageerde een woordvoerder van de techgigant dat er wekelijks updates zijn verschenen op het Stadia Community-forum en maandelijkse overzichten op de Google Keyword-blog. “We begrijpen dat mensen meer willen weten over de games”, vertelde het bedrijf aan Gamesindustry. “Het gaat om de games, niet alle 120 titels zullen door het Stadia-team worden aangekondigd. We willen de uitgevers de kans geven om alles over hun IP/games te onthullen, net als voor welke platforms dat zal zijn. Zo gaan we ook te werk voor exclusieve Stadia-content”.
Dat is niet zo gek als je rekening houdt met promotie-evenementen, marketing en andere zaken die gepaard gaan met een game-launch.
In ander Stadia-nieuws is 4K ondersteuning voor Chrome uitgerold door Google en maakte het bedrijf al bekend dat Stadia Base 'in de komende maanden' uitgebracht zal worden. Verder lees je hier alles over NVIDIA GeForce Now, de cloud gaming-dienst die onlangs de beta-fase verliet.