Google Stadia Achievements en statistieken komen snel naar de dienst

Nieuws
maandag, 16 december 2019 om 10:55
d551be4fff283e7fb30186fbc2fa23f6
De Google Stadia Achievements komen eraan, zo blijkt uit geëxporteerde data van de streamingdienst voor videogames.

Cijfertjes en nog meer cijfertjes

Google Stadia krijgt naar verluidt snel Achievements toegevoegd aan de dienst, verschillende gebruikers melden op Reddit dat ze in geëxporteerde gamedata extra bestanden hebben ontdekt met niets verhullende namen. Gebruiker AquaRegia meldde op Reddit dat hij de bestanden "ACHIEVEMENTS.json" en "GAMER_STATS.json" kon terugvinden in de data.
Daar blijft het echter niet bij, AquaRegia ontdekte zelfs de te halen achievements en zag dat er ook een game stats-pagina bij zal komen. We zetten hier een paar achievements op een rijtje, om ze allemaal te bekijken kan je hier klikken.
"applicationName": "Mortal Kombat 11",
"achievementName": "Deadly Encounter",
"description": "Perform 15 different FATALITIES",
"progress": "0%"
"applicationName": "Metro Exodus",
"name": "Shots fired",
"value": "2,347"
"applicationName": "Red Dead Redemption 2",
"name": "Complete the Story",
"value": "0.07%"

Kom alles te weten over... jezelf

Dan werd ook nog het bestand GAMER_STATS.json ontdekt, daar kan je allerlei statistieken zien van jouw gamegedrag zoals je meest gebruikte wapen in bepaalde games, welke medailles je haalde, afgelegde afstanden, aantal gespeelde online games en dergelijke. De lijst is extensief en zal een afschildering zijn van hoe de gebruiker met Stadia speelt.
De community zal tevreden zijn dat de achievements naar Stadia komen, dat was één van de meest geanticipeerde features die naar de dienst zouden komen. Wat vind jij van de game stats-pagina? Is het een leuke feature of vind je het overbodig? Laat het ons weten in de reacties of in onze Facebook-groep die je hier kan joinen.