Google kondigt Stadia Makers aan tijdens Google for Games Developer Summit

Nieuws
donderdag, 26 maart 2020 om 11:41
322b1f9a4a32ad36f7eae16b65bbd3a7
Google heeft tijdens de Google for Games Developer Summit het nieuwe Stadia Makers aangekondigd, dat is een manier om uit te geven voor de ervaren, onafhankelijke game-ontwikkelaars.

Naar de persen!

Stadia Makers is een manier van Google om onafhankelijke ontwikkelaars een makkelijke manier te bieden om games voor de streamingdienst voor videogames te maken. Het werkt daarmee samen voor Unity.
In een blogpost op de Stadia website staat de aankondiging te lezen en het statement luidt: “Sinds de launch in november 2019 hebben ontwikkelaars meer dan 30 games en 60 updates op Stadia gebracht. We werkten met honderden van jullie en kunnen niet blijer zijn met de 120 games die dit jaar alleen al moeten komen”.
Tijdens die vroege launch-periode kreeg Google naar eigen zeggen veel meer aanvragen van studios om er deel van uit te maken dan verwacht. Via Stadia Makers kan het nu een stuk meer onafhankelijke studios aan.
“Dank voor jullie ambitie, geduld en steun. Nu we verder zijn hebben we nieuwe tools en partnerschappen die ons toestaan om met meer onafhankelijke studios te werken. Stadia Makers werkt met Unity, een team dat een lange geschiedenis heeft met het bouwen van nieuwe platforms en games.”
Stadia Makers zal technische ondersteuning bieden via de experten bij Unity, dat is om de ontwikkelaars te helpen met het halen van de alpha, beta, certificatie en releasedata.
Ook wordt er gratis ontwikkelingskits uitgedeeld en is er een financiële ondersteuning voor diegenen die over meerdere platforms ontwikkelen en Stadia zal een deel van die kosten compenseren.
Verder is Google Stadia op zoek naar ontwikkelaars die hun game bouwen op Unity 2019.3 of een latere versie en die in 2020-2021 willen uitkomen met de game. Voor ontwikkelaars kan het interessant zijn dat Stadia SKU het initiële bereik van de game kan vergroten op de releasedag.
Google Stadia Makers is dus de manier voor ontwikkelaars om op een toegankelijke manier games uit te brengen op de streamingdienst van Google. Het zal ook helpen met het plan dat Stadia heeft om maar liefst 120 games uit te brengen dit jaar.