Google Stadia opent nieuwe oorspronkelijke studio in Los Angeles

Nieuws
vrijdag, 06 maart 2020 om 16:45
5dca86038ffd951c2c3ec7575712a13d
Google Stadia heeft een nieuwe studio geopend in Playa Vista, Californië. Het wordt de eerste oorspronkelijke studio van Stadia Games and Entertainment.

Eigen studios met eigen games

Stadia Games and Entertainment heeft een tweede oorspronkelijke studio geopend in Playa Vista, Los Angeles. Dat werd bekendgemaakt via een blogpost op Google van Jade Raymond, VP en Head of Stadia Games and Entertainment.
Naast de studio in Montréal, Canada is het nu dus Los Angeles in de Verenigde Staten waar er een Stadia-studio wordt geopend. De leiding wordt genomen door Shannon Studstill, die onder meer aan God of War werkte.
De Studio in Playa Vista gaat zich volgens de blogpost vooral richten op het maken van exclusieve games en dat op creatieve manieren. Raymond schrijft in de post: “Nieuwe gameplay-mechanics, creatieve manieren om samen te spelen en unieke interactie-modellen die we pas nu aan het ontdekken zijn”.
Er werden nog geen concrete aankondigingen gedaan, maar Jade Raymond verzekert de lezers dat “we luisteren naar wat de gamers willen en we voegen onze eigen Stadia-draai daaraan om nieuwe IP en ervaringen te maken.”
Verder kan je hier lezen hoe je Stadia in 4K kan laten draaien in je Chrome-browser en lees je hier waarom ontwikkelaars bang zijn om een game voor Google Stadia te produceren.