Kan ik Stadia spelen op mijn Chromebook?

Guides
door Jaap Vreekemaandag, 09 maart 2020 om 10:58
d85d139ff64c59f561decd869ee2361c
Google Stadia is te spelen op Chromebooks, zelfs als die hele lage specs hebben, hoe dat precies in elkaar zit, leggen wij je in dit artikel uit.

Lage specs, hoge kwaliteit

Google kondigde Stadia aan als streamingdienst voor videogames waarbij de gebruiker slechts een scherm en een degelijke internetverbinding nodig zou hebben om overal te kunnen genieten van de beste games.
Dat betekent dus ook dat de Chromebooks, lo-fi laptops die excelleren in de basistaken van een computer, plots ook een scherm kunnen zijn voor je triple A-games via Stadia.
Hoe dat precies werkt leggen wij hier voor je uit.
Om te gamen op je Chromebook hoef je geen nieuwe software te installeren om van Stadia gebruik te kunnen maken. Dus ook niet om je controllers te kunnen gebruiken, zo goed als alle controllers met een USB-kabel of Bluetooth-verbinding werken met Google Chrome of Android-apparaten met Android 10.0 of hoger.
Streamingkwaliteit kan soms een probleem zijn op Chromebooks, toch zegt Google dat Stadia volledig staat of valt met de kwaliteit van je internetverbinding, tussen 10mbps en 35mbps is ideaal. Er wordt dan ook aangeraden om bij mindere kwaliteit de internetverbinding eens te testen of om je Chromebook direct aan de Ethernet-kabel te leggen.
Kortom, ook op Chromebooks is er in de beste kwaliteit te gamen via Google Stadia, en dat aanbod wordt al snel uitgebreid met 120 games die dit jaar alleen al bij de dienst gaan komen. Toch hebben kleinere ontwikkelaars zo hun bedenkingen bij Google Stadia als cloud gaming dienst, lees er hier alles over.