Google test Stadia op verschillende smartphones

Nieuws
vrijdag, 17 januari 2020 om 10:00
77f0260d4882ece7b60d1e68450920fc
Google bracht Stadia uit als streamingdienst voor games die in eerste instantie alleen op Pixel-smartphones beschikbaar was, nu wordt het breder getest.

Overal

Google lanceerde Stadia en was in eerste instantie alleen voor Pixel-telefoons te gebruiken. Heb je geen Pixel? Niet getreurd, volgens verschillende berichten (we schreven er al een artikel over) is de techgigant bezig met het testen van de dienst op andere apparaten, zowel Android als iOS. Dat meldt phandroid.
Berichten stellen dat gebruikers zonder Pixel-telefoon melden dat ze een optie hebben om 'dit scherm' te kiezen wanneer ze de Stadia-app opstarten. Dat scherm slaat op het scherm van een niet-Pixel-telefoon. Daarvoor zouden gebruikers van andere smartphones een 'kies waar je speelt'-optie krijgen wat hen moest aanzetten om een Chromecast of computer te gebruiken.
De keuze om 'dit scherm' te gebruiken lijkt alleen niet permanent te zijn, gebruikers meldden al dat het om slechts één speelsessie gaat, daarna worden ze weer uitgelogd. Dat lijkt erop te wijzen dat Google aan het testen is hoe de dienst functioneert op 'gewone' smartphones en niet die van Google zelf. Omdat er zo veel verschillende Android-apparaten bestaan, is het niet gek dat Google wil testen hoe Stadia op de verschillende configuraties werkt.
We weten nog niet wanneer Stadia naar niet-Pixels toe zal komen, maar de vele berichten die naar buiten komen zouden kunnen betekenen dat het bij de launch van Stadia Base wordt. Lees hier alles over de harde lancering van de streamingdienst.
Meer te weten komen over Google Stadia? Kom in onze Faceboek-groep!