Google beantwoordt brandende vragen over Stadia

Nieuws
dinsdag, 19 november 2019 om 9:16
5dca86038ffd951c2c3ec7575712a13d
Op Reddit heeft Google een AMA gehouden om de meeste vragen vanuit de community te beantwoorden. Wij halen er de hoogtepunten uit.

Wat wil je weten?

Op de officiële Reddit-pagina van Google Stadia heeft een Google-werknemer 'Andrey' een waslijst aan vragen via een AMA-sessie (ask me anything) beantwoord uit de community. Wij halen er de interessantste uit.
Zullen alle features beschikbaar zijn bij de launch van Stadia?
Kortweg, nee. Er werd in mooie woorden uitgelegd dat Stadia op dezelfde manier wordt benaderd als Google Search, YouTube en andere Google-diensten. Dat betekent concreet dat er een geleidelijke rollout komt met continue verbeteringen, zoals een live service betaamd. Wel werd verteld dat er wekelijks nieuwe features zullen verschijnen na de launch en dat de eerste game met Stream Connect aan het eind van dit jaar wordt verwacht.
Wat kost een game?
Naar verwachting gaan launch-titels zo'n 60 dollar kosten, games die al langer uit zijn zullen vermoedelijk voor 20 dollar worden aangeboden. Andrey legt uit: “Wij geloven in gezond verstand, je kan verwachten dat we competitief zullen zijn met concurrenten”. Ook voegde hij daaraan toe dat er geen Stadia Connect zal zijn voor de launch.
Wanneer wordt de Founder's Edition verstuurd?
Vervolgens werd er gevraagd om een tijdslijn waarop te zien is wanneer het verschepen van de Stadia's zal beginnen voor de Founder's Edition en wanneer de activeringsmails zullen worden verstuurd. Daar werd heel uitgebreid op ingegaan, we vatten kort samen:
Gebruikers kunnen persoonlijk de verwachte leveringsdatum opzoeken via Google Store in bestelgeschiedenis. De activatie-mails worden verstuurd nadat de bestelling verscheept is.
Toch hebben mensen met een pre-order de hardware niet nodig om te kunnen spelen, wanneer de invite code verstuurd is, kunnen gebruikers meteen een account activeren en meteen spelen in een browser of op een Pixel 3 of Pixel 4-telefoon.
Als de Stadia Founder's Edition dan aankomt, kan je de Chromecast activeren met de Google Home-app. Dan kan je verder spelen met de Stadia-controller op het grootste scherm dat je hebt.
Hoe zit het met Family Link?
Vanaf de launch zullen ouders via Family Link de Stadia-ervaring van hun kinderen kunnen managen, dat gaat via de app en het Stadia Parental Dashboard. Daarop kunnen ouders zien wat hun kinderen uitspoken op Stadia. Family Sharing wordt niet ondersteund bij launch, wat inhoudt dat games per account gekocht zullen moeten worden.
Er is Discord-integratie in Google Stadia via het kanaal discord.gg/stadia.
Moet ik altijd een telefoon gebruiken om Stadia te starten op de Chromecast of alleen bij de eerste set-up?
De telefoon hoef je alleen maar te gebruiken bij de eerste set-up van Stadia, daarna hoef je slechts op de Stadia-knop van je controller te drukken om te kunnen spelen.
Dat was een greep uit de vragen die op Reddit werden beantwoord, bekijk hier de volledige thread voor alle informatie en lees ook al meer over de controller.