Nieuwe Chromecast geïntroduceerd, maar ondersteunt nog geen Stadia

Nieuws
vrijdag, 02 oktober 2020 om 8:00
chromecasttitel 5f7632bf97783
Gisteren heeft Google de nieuwe Chromecast geïntroduceerd. De Chromecast, waarvan al enige tijd geruchten rondgingen met de werknaam 'Sabrina', heet officieel 'Chromecast with Google TV'. Helaas ondersteunt deze nog geen Stadia.
Het goede nieuws is, dat deze nieuwe Chromecast wel Stadia gaat ondersteunen maar niet eerder dan in de eerste helft van 2021. Een concrete datum kan helaas nog niet genoemd worden. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen, aangezien dit als het ideale moment gezien werd om Stadia voor een breder publiek te introduceren. Zeker omdat concurrenten Microsoft en Amazon vorige maand wel met groot en positief nieuws kwamen. Helaas is het Google nog niet gelukt om de ondersteuning bij release al te implementeren.

Chromecast met afstandsbediening

De 'Chromecast With Google TV' borduurt eigenlijk verder op het succes van de Chromecast Ultra. Het belangrijke aan de naam is het deel Google TV. De Chromecast wordt meer dan een simpel apparaat om je beeld naar te casten. Er komt een Android OS op te draaien, namelijk Google TV. Dit betekent dat je er apps op kunt installeren, welke je met een afstandsbediening kan bedienen. De Stadia app komt dus later beschikbaar. Het is bepaalde mensen wel gelukt om de Stadia app te 'sideloaden', dus met een omweg is het wel mogelijk om Stadia te gebruiken. De Chromecast Ultra wordt overigens niet meer los gekocht, behalve in de Stadia Premier Bundle. Goed om te weten, indien je nog in de markt bent voor een Chromecast. De nieuwe Chromecast ondersteunt ook HDR en 4K. Deze zal voor € 69,99,- te koop zijn.
September was een drukke maand voor Stadia, check onze PlayStadia september recap om te checken wat je mogelijk gemist hebt. Vergeet ook niet om de story trailer van Assassins Creed Valhalla nog even te checken.