Baldur's Gate 3 krijgt 'Crowd Choice' en diepgaande multiplayer

Nieuws
maandag, 14 september 2020 om 16:30
baldursgate3 5f5f79c61e996
Baldur's Gate 3 is vanaf de aankondiging van Stadia één van de meest gewilde games. Eind deze maand is het eindelijk zover. Tijd voor Larian Studios, de ontwikkelaar van Baldur's Gate 3, om meer te vertellen over de game.

Baldur's Gate 3

Na 20 jaar komt er eindelijk een vervolg op Baldur's Gate 2 en dat zorgt voor behoorlijke verwachtingen. Baldur's Gate 3 is een turn based RPG in het Forgotten Realms universum van Dungeons & Dragons. Je maakt een reis door een fantasierijk wereld, ontmoet vrienden, vijanden en allerlei andere magische wezens terwijl je probeert om de controle over je lichaam weer terug te krijgen.
Meteen aan het begin van het spel wordt je personage namelijk geïnfecteerd met een parasiet die langzaam maar zeker de controle overneemt. Het belooft weer een gigantisch avontuur te worden waar wij al niet op kunnen wachten. Dit alles kun je alleen doen of samen met een groep vrienden. Multiplayer is heel belangrijk voor Baldur's Gate 3 en de Stadia-versie bevat cross-play met de PC-versie.

Maak je eigen verhaal

Via een Community Update vertelt de ontwikkelaar meer over de multiplayer-mogelijkheden. Dat er multiplayer en cross-play aanwezig is, wisten we al. Ook niet verrassend, aangezien dit de essentie van Dungeons & Dragons is en ook eerdere games van Larian hier veel gebruik van maakten. Toch gaat het ditmaal verder dan simpelweg met vier spelers de campaign door spelen. Baldur's Gate 3 moet een gigantisch verhaal gaan vertellen, vol met keuzes in dialogen die betekenisvolle gevolgen gaat hebben doorheen het verhaal.
Dit is op zich niet nieuw en het gebeurt al jaren in RPG's. Wat wel nieuw is, is 'Crowd Choice'. Baldur's Gate gaat vanaf dag één deze Stadia-specifieke functie ondersteunen. Dat betekent dat als je de game streamt op YouTube, de kijkers mee kunnen stemmen over de te kiezen optie in dialogen. Zo kun je in principe samen met je kijkers het verhaal bepalen. Eén van de meest innovatieve functies waar Stadia mee adverteerde, komt op 30 september dus naar Stadia. De ontwikkelaar belooft ook dat dialogen nog betekenisvoller en meer reflectie op de spelwereld gaan hebben dan ooit te voren. Dat belooft veel, aangezien hun vorige game, Divinity: Original Sin II, hier al een meesterwerk in was. Voor meer informatie kun je de community blog zelf nog even raadplegen. 

30 September in Early Access

Baldur's Gate 3 komt op 30 september naar Stadia, maar wel in Early Access. Alleen het eerste hoofdstuk zal vooralsnog speelbaar worden, maar hierin zal tussen de 10 en 30 uur aan content in zitten. Net als we gewend zijn van Early Access, wordt er met regelmatige updates verder gebouwd aan de game. Larian is één van de studios die een goed portfolio heeft wat betreft Early Access-titels. Uiteraard lees je later meer over Baldur's Gate 3 op PlayStadia.
Heb je al meegedaan aan de prijsvraag om een JBL Quantum 400 headset te winnen? Zo niet, doe dat snel nog hier. En mis zeker de onthulling van Immortals: Fenyx Rising niet.