Ontwikkelaars Stadia Games en Entertainment kregen een week voor sluiting nog loftrompet

Nieuws
donderdag, 18 februari 2021 om 12:30
ea0077badb56db1b27c52b225f24d669
De ellende omtrent de sluiting van Stadia Games & Entertainment is nog niet voorbij. Nadat Google de nodige kritiek kreeg, komt er steeds meer boven water.
Website Kotaku meldt namelijk dat de ontwikkelaars van Stadia Games & Entertainment een week voor het bekende persbericht een bijzondere e-mail kregen. De directeur, Phil Harrison, complimenteerde alle medewerkers in voor hun goede werk en vooruitgang. Daarnaast gaf hij aan dat hij binnenkort de strategie voor de toekomst zou toelichten. Het personeel kreeg een week later, rond dezelfde tijd als de rest van de wereld, het nieuwsbericht dat de studio gesloten werd en dat is niet het enige wat er aan de hand is.

Phil Harrison wist al wat er ging gebeuren

Een bron heeft namelijk tegen Kotaku verteld dat enkele dagen na de mededeling, er een tweede conference call was waarin het een en ander uitgelegd werd aan de werknemers. Daarin heeft Phil Harrison, de verantwoordelijke voor de eerder gestuurde e-mail, toegegeven dat hij op het moment van sturen al van het besluit afwist. Google probeert nog steeds intern een oplossing te vinden voor de 150 gedupeerde ontwikkelaars. Wat het incident extra pijnlijk maakt, is dat Jade Raymond, het voormalige hoofd van Stadia Games & Entertainment, het artikel op haar Twitter deelde.
Als reactie op alle ellende, heeft Google een kleine roadmap voor aankomende games gedeeld. Deze kun je hier vinden. En mis ook ons artikel niet waarin we kijken of Fall Guys naar Google Stadia zou kunnen komen. Deze vind je hier.