PUBG stopt met keyboard/mouse matchmaking op Stadia

Nieuws
dinsdag, 22 september 2020 om 19:00
PUBG Stadia Key Art 5f69d5dca42a1
PUBG sinds enkele maanden ook op Google Stadia beschikbaar. De grondlegger van het Battle Royale genré was ook op Stadia het eerste. Dit bood gelijk meer mensen de kans om met vrienden van de game te genieten. Helaas is er slecht nieuws omtrent PUBG.
In PUBG waren er verschillende matchmaking queue's. Een aparte queue voor als je met de controller speelde, welke cross-play is met de consoles. En een aparte queue voor keyboard/mouse spelers, waarin je met andere Stadia spelers gematched wordt die met een keyboard/mouse setup spelen. Helaas wordt deze laatste nu opgeheven, wegens een te kleine groep spelers volgens de ontwikkelaar.

Multiplayer issues

Stadia kent al langer problemen met multiplayer populaties in games, vooral degene die geen cross play bevatten. Dit is de volgende in een lange lijst. De Stadia Keyboard/Mouse community van PUBG is op zijn zachts gezegd niet blij met het nieuws. Zij zullen moeten overwegen of over te stappen op de PC versie of toch met een controller te spelen. Is cross play voor Keyboard/Mouse dan geen optie? Dit is ook niet gewenst, in verband met de vele cheaters op de PC versie.  
Op 6 oktober zal de matchmaking pool voor Keyboard/Mouse spelers gesloten worden. Geniet dus nog zolang het kan. Ben je één van de spelers die hier niet blij mee is? Zowel de ontwikkelaar van PUBG en Google hebben aangegeven dat je in dat geval je geld terug kan krijgen. Neem hiervoor contact op met Google Support.
Heb je de nieuwe patch notes voor Marvel's Avengers al gezien? Nee? Check deze dan hier. En check ook even de story trailer van Serious Sam 4, welke deze week uitkomt.