Save games niet meer speelbaar na aankomende Baldur's Gate 3 update

Nieuws
donderdag, 26 november 2020 om 12:30
Baldurs gate 3
Baldur's Gate 3 was, na Cyberpunk 2077, misschien de meest gewilde game die aangekondigd werd voor Stadia. Begin oktober konden we eindelijk met de game aan de slag, wel in early access vorm. Eén van de gevolgen van early access gaan we ondervinden.
Bij het vrijgeven van de game werd meteen al gezegd dat je in early access bugs kan verwachten en zeker ook dat je progressie kan verliezen. Dit laatste gaat bijna gebeuren. In een aankomende update, waarvoor nog geen datum is vrijgegeven, vinden er veranderingen in het verhaal plaats. Als gevolg hiervan zijn alle saves games van de huidige versie niet meer speelbaar na de update. Omdat je op Stadia updates niet kan uitstellen gebeurt dit automatisch. Ga dus nog snel verder met je save, zolang het kan.

Gevolgen van Early Access

Eenerzijds is Early Access fijn, omdat je zo snel mogelijk met de game aan de slag kan en ook feedback kunt geven aan de ontwikkelaars. Anderzijds heb je met een game die te maken die verre van af is, waardoor je veel bugs tegenkomt en sommige content gewoon mist. Larian released hun games vaak in een early access variant, zo ook de eerder uitgebrachte games Divinity: Original Sin 1 & 2. Het kostte ze gemiddeld een jaar voordat ze met de reguliere release kwamen, waarna zelfs nog meerdere DLC's ontwikkeld werden. Aangezien we met corona mogelijk ook vertragingen mee maken, kan dit voor Baldur's Gate 3 ook nog wel even duren. Overigens hebben wij eerder Baldur's Gate 3 ook gereviewed. Lees hier ons oordeel.
Een andere game die we recent gereviewed hebben, is Assassins Creed Valhalla. Lees hier onze review. En eergisteren is de nieuwe game Gods Will Fall aangekondigd, ook voor Stadia. Lees hier de details