Game nu met Stadia op alle Android-telefoons, nieuwe touch-gamepad

Nieuws
vrijdag, 12 juni 2020 om 7:36
3fab438470749d51f366f76fc42edf49
Google Stadia werkt nu op elke Android-smartphone die werkt met de Stadia-app. Google lanceert daarnaast touch-bediening voor Stadia op telefoons, speciaal voor gamers die liever geen controller aansluiten.

Stadia op telefoons

In maart schreven we nog een uitgebreid artikel over hoe je op Google Stadia gamet met Android-toestellen, en toen werkte Stadia op verschillende telefoons van Samsung, OnePlus en zogenaamde gaming-telefoons zoals de ASUS ROG Phone. Google laat nu elke Stadia-gamer spelen op zijn Android-smartphone via een nieuwe functie in het 'Experimenten'-tabblad van de Stadia-app. Dat weet Android Central. We leggen je uit hoe je ermee aan de slag gaat.
Tik in de Stadia-app als eerste op je profielicoontje om het menu te openen en kies onderaan het menu voor 'Experimenten'. In dit tabblad wil Google nieuwe functies als eerste laten testen door fanatieke community-leden, en je ziet nu alleen de functie 'Spelen op dit apparaat'. Tik op de schakelaar en ga terug naar het beginscherm van de Stadia-app om te gamen.

Touch-gamepad

Als je bij een spel op 'Play' drukt gaat Stadia je vragen om een controller aan te sluiten, maar dat is niet langer een vereiste. Google heeft nu virtuele knoppen voor Stadia op telefoons gelanceerd. Tik onderaan de melding op 'Touch-gamepad proberen'. Daarna start de game gewoon op en verschijnt een overlay van virtuele knoppen op het scherm. Je merkt vervolgens dat je precies hetzelfde kan doen op je telefoon in vergelijking met de Stadia-controller, want alle knoppen inclusief de screenshotknop en de vier triggers achteraan de controller zijn op het scherm te vinden.
Google zegt duidelijk dat de werking van Stadia op alle Android-telefoon nog moet worden gestroomlijnd om de beste ervaring te garanderen. Al werkte zowel de games als de nieuwe bediening als een zonnetje om mijn eigen smartphone. Het Stadia Pro-abonnement is ook 1 maand gratis te proberen . Je kan dan vijf gratis gratis games claimen waaronder SUPERHOT (de game uit de afbeelding bovenaan), Get Packed en Little Nightmares. Al kan je natuurlijk ook de gewoon games in de Stadia-winkel kopen die je wil spelen.
Ga jij Stadia op je telefoon proberen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.