Google Stadia Connect op 14 juli: dit mag je verwachten

Nieuws
donderdag, 18 juni 2020 om 00:00
51283abed85da7b5d5e3aa4dd37e182e
Google houdt een volgende Stadia Connect op 14 juli tijdens de Summer Game Fest. We verwachten nieuwe aankondigingen van games en mogelijk ook features voor Stadia. hier lees je wat Google mogelijk zal bekendmaken.

Stadia Connect

Google houdt op 14 juli zijn volgende Stadia Connect, dat is een video waarin we aankondigingen mogen verwachten. Google maakte het nieuws bekend op zijn Twitter-account en de Stadia Connect staat in het teken van het Summer Game Fest. Dat is een game-evenement dat plaatsvindt van mei tot augustus van 2020.

Android TV en State Share

We blikken alvast vooruit naar wat we mogen verwachten van de aankondigingen, ook al is er nog niets officieel bekend. Wat nieuwe functies betreft, verwachten we dat Stadia mogelijk ondersteuning voor Android TV aankondigt, dat is Googles platform voor slimme televisies. We schreven eerder al dat Google al ver gevorderd is met de ontwikkeling van de Stadia-app voor Android TV.
Verder kondigt Google mogelijk de lancering van nieuwe features aan zoals 'State Share'. Daarmee kan je een hyperlink maken van een specifiek moment in een spel. Wie op die link klikt, komt dan meteen in de game terecht. Google testte de functie al eerder uit bij de game Crayta, Dat is co-op spel dat volledig draait rond het maken van eigen video-games samen met je vrienden. Een andere optie is dat Google Stadia-ondersteuning voor alle Android-telefoons aankondigt, want die functie is op dit moment slechts 'Experimenteel'.

'Stadia Claw' en nieuwe hardware

We kijken ook al langer -sinds de Stadia-lancering - uit naar de komst van de 'Stadia Claw' in Nederland. De Claw is een eenvoudig accessoire dat je op de Stadia-controller bevestigt en je helpt om je telefoon vast te maken en zo te gamen. Google wil dat accessoire mogelijk naar meer landen brengen.
Daarnaast werkt Google al een tijdlang achter de schermen aan een tweede generatie van de Stadia-hardware voor zijn datacenters. Momenteel wordt de volgende generatie van consoles aangekondigd, en dan wil Google mogelijk van de gelegenheid gebruikmaken om ook zijn spierballen te tonen. Met verbeterde hardware in de datacenters kunnen ontwikkelaars fraaiere en meer geavanceerde Stadia-games maken.

Verwachte games

Google kan tot slot moeilijk een Stadia Connect organiseren zonder ook nieuwe games bekend te maken, en we weten al dat er dit jaar 120 titels naar het cloud-gamingplatform komen. Voorlopig hebben we slechts het raden welke nieuwe games Google zal voorstellen, maar mogelijk zijn er nieuwe titels bij van uitgever Electronic Arts. Onlangs raakte al bekend dat onder meer 'Fifa 20' en de Star Wars-game 'Star Wars Jedi: Fallen Order' naar Stadia komen. Google zou ook zijn samenwerking met de abonnementsdienst Uplay+-kunnen bekend maken. Ontwikkelaar Ubisoft test zijn abonnement voor games al volop samen met Stadia.

Volg de Stadia Connect

Je kan de Stadia Connect volgen op 14 juli om 19:00 uur via het YouTube-kanaal van Stadia. Kijk jij uit naar de Stadia Connect? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel en in de PlayStadia-groep op Facebook.