Stadia Controller-update eerste stap in draadloze ondersteuning op Stadia.com

Nieuws
vrijdag, 01 mei 2020 om 10:00
e90e4ae3408505b8a5d0df57b3e34e29
Google Stadia heeft een update ingevoerd die draadloze ondersteuning op Stadia.com mogelijk moet maken, eerder kwam 4K-gaming en Pixel-ondersteuning al uit.

Weg met de kabels!

Google Stadia-gebruikers die via het web spelen, krijgen een update voorgeschoteld die draadloze ondersteuning op Stadia.com mogelijk moet maken voor controllers. Dat gebeurt direct wanneer je de controller aansluit via de kabel, daarna moet je die handmatig resetten om de software te activeren. Dat doe je door de Google Assistant-knop en de Capture-knop zes seconden lang, tegelijk ingedrukt te houden.
Daarna zul je opnieuw met een WiFI-netwerk moeten verbinden en wachten tot de download klaar is, ten slotte start je de controller opnieuw op en is de update geslaagd.
Wat wel opvalt, is dat er nog geen nieuwigheid geïntroduceerd wordt in deze update, het is wellicht de eerste stap in volledige draadloze ondersteuning voor de Stadia controller in webbrowsers. Misschien moet er aan de server-kant nog iets worden geactiveerd, maar waarschijnlijk moet Stadia.com zelf een update krijgen voordat de ondersteuning volledig kan worden uitgerold.
Momenteel is draadloze ondersteuning mogelijk via Chromecast Ultra's wanneer die op televisies worden aangesloten en Android-ondersteuning lijkt ook onderweg te zijn.