Neem nu screenshots op je telefoon met de Stadia-controller.

Nieuws
donderdag, 30 april 2020 om 11:39
a7057bdf8d81aaa2cbe2fe96064c8e60
Het is nu mogelijk om screenshots van je gameplay te maken in Stadia als je op je telefoon speelt. Je gebruikt daarvoor de Stadia-controller en zijn screenshot-knop.

Stadia-screenshots

Je kan voortaan op je telefoon screenshots maken als je een game speelt op een Android-telefoon in Stadia, dat meldt 9To5Google. Je sluit daarvoor je Stadia-controller bedraad aan op een telefoon die compatibel is met Stadia en vervolgens begint je te spelen. Op een glorieus moment tijdens het gamen, druk je dan op de screenshot-knop die je links naast de X-knop vindt. Je krijgt dan de bevestiging 'Screenshot opslaan' te zien waar je voordien een error-melding verscheen.
Voordien was het al wel mogelijk om screenshots te nemen met de Stadia-controller als je gamet op je tv of pc, en in de Chrome-browser op je computer kon je ook al met het toetsenbord op de F12-toets drukken om een beeld vast te leggen. Wil je graag een gameplay-clip opnemen, dan moet je de screenshot-knop ingedrukt houden en vervolgens neemt Stadia gedurende 30 seconden op.

Screenshots downloaden

Ondanks het feit dat je nu eindelijk screenshots kan vastleggen op je Android-telefoon met de controller, is het nog niet mogelijk om die screenshot op je smartphone te bewaren. Als je vanuit de Stadia-app je beelden gaat bekijken, kan je ze alleen verwijderen. Wil je ook downloaden, dan kan dat wel via de Chrome-versie van Stadia.
Je kan ook rechtstreeks met je telefoon screenshots maken door de powerknop en de onderste volumeknop tegelijk ingedrukt te houden zodat ze wel automatisch op je telefoon worden bewaard, maar dat is tijdens een intens spel natuurlijk een stuk minder eenvoudig.

Hoeveel screenshots kan je nemen?

Je kan op Stadia oneindig veel screenshots bewaren, maar gameplay-clips zijn wel beperkt tot 100 voor gratis gebruikers en 500 clips voor Stadia Pro-abonnees. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de Google Assistent-knop van je controller te gebruiken als je op je telefoon speelt.
Leg jij veel screenshots en clips vast tijdens het gamen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel en in de PlayStadia-groep op Facebook.