'Stadia: games delen met familie en gamen op mobiele data onderweg'

Nieuws
vrijdag, 26 juni 2020 om 10:26
0b06d3b30051252231eefcf7befdb114
Je kan met Google Stadia binnenkort games delen met familieleden. Daarnaast werkt werkt Google aan de mogelijkheid om te gamen met mobiele data beschikbaar te maken.

Stadia en mobiele data

Eén van de belangrijkste troeven waar Google mee uitpakt sinds de verloop van Stadia, is het gebruiksgemak en de mogelijkheid om kwalitatieve games te spelen op welke manier dan ook. 9To5Google heeft nu een functie ontdekt die verscholen zat in de code van de Stadia-app. Google werkt aan ondersteuning voor gamen met mobiele data. Je kan op dit moment enkel spelen met een wifi-verbinding of via een ethernetkabel die je met je Chromecast Ultra-stick of pc verbindt.
Dankzij de mogelijkheid om te gamen met mobiele data kan je ook onderweg of buiten het bereik van je thuisverbinding gamen. Google gaat de functie in de eerste plaats presenteren als een experimentele functie, en dat wil zeggen dat je ze zelf moet activeren in de Stadia-app, precies zoals het werkt als je wil gamen op elke Android-telefoon. Op dit moment is de functie al te zien in de code van de app, maar ze is nog niet door het Stadia-team geactiveerd.

Extra kosten?

Stadia deelt ook waarschuwingen over eventuele kosten die gamen met mobiele data met zich meer kan brengen, dat blijkt uit de informatie uit de code van de app. Als je door het spelen van games meer internet verbruikt dan je databundel toelaat, dan zal je provider meer kosten in rekening brengen. Via andere cloud-gamingdiensten zoals xCloud en GeForce Now kon je al langer gamen met mobiele data.

Family sharing

Google werkt ook aan een feature die het bedrijf al had aangekondigd toen de eerste Founder's Edition-pakketten werden bezorgd: 'family sharing'. Momenteel kan je nog geen Stadia-games delen met familieleden, omdat games enkel en alleen zijn gekoppeld aan jouw Google-account. Als je familieleden de game willen spelen met hun Stadia-naam, dan moeten ze de game dus eveneens aankopen. Daar komt dus verandering in,
Je kan kan binnenkort een familiekring vormen in Stadia en daarna kan je instellen of je al je games automatisch wil delen of voor elke game eerst zelf toestemming wil geven. Er zijn ook uiteraard beperkingen verbonden aan het aantal familieleden die tegelijk kunnen spelen, maar dat soort van specifieke regels zijn op dit moment nog niet bekend.

Meldingen op je telefoon

Als laatste raakte ook bekend dat Google op je telefoon meldingen wil uitsturen met zijn Android-app. Zo kan Google je, als je dat wil, op de hoogte brengen van de laatste Stadia Pro-games die je kan claimen. Google kan op die manier eventueel ook gamers informeren over kortingen en nieuwe games. De meldingen zouden ook kunnen dienen om uitnodigen voor gamesessies te accepteren.
Het is nog niet geweten wanneer Google de nieuwe functies voor Stadia gaat beschikbaar maken. Toch wijst alles erop dat een lancering nu echt dichtbij komt. Kijk jij ernaar uit om games te delen met je familie of onderweg te gamen dankzij mobiele data? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.