Stadia Pro games voor maart 2021 bekendgemaakt

Nieuws
woensdag, 24 februari 2021 om 7:00
branded keyart 16x9 5f8f1543305e6
Google heeft inmiddels de games bekendgemaakt die vanaf 1 maart toegevoegd gaan worden aan Stadia Pro. Het zijn twee volledig nieuwe games en twee games die al langer op Stadia beschikbaar zijn.
De games waar we mee aan de slag kunnen gaan, zijn voor ons niet volledig onbekend. De eerste nieuwe game is Pixeljunk Raiders. In November vonden we al een hint dat deze game naar Stadia zou komen. De game is exclusief voor Stadia en meteen beschikbaar voor Stadia Pro-leden. De tweede is Avicii Invector, eveneens al gespot door ons vorig jaar, en meteen beschikbaar voor Stadia Pro. En de twee games die al langer beschikbaar zijn op Stadia, zijn Pac-Man Mega Tunnel Battle, de Pac-Man battle royale, en Reigns, de verhalende simulatie van een koninkrijk die in december naar Stadia kwam.

PixelJunk Raiders volgende Stadia exclusieve titel

Opmerkelijk is dat PixelJunk Raiders een Stadia exclusieve game is. De PixelJunk-serie wordt als één van de beste indie-gamereeksen gezien. Het lijkt dan ook een goede keuze om dit spel als exclusieve Stadia game toe te voegen, aangezien dit nieuwe gamers naar het platform brengt. Het is overigens geen tijdelijk exclusieve titel maar een permanente exclusieve titel. Belangrijker nog levert het voor het eerst bewijs dat het sluiten van de first-party gamestudio's niet meteen betekent dat er geen exclusieve Stadia games komen.
Gisteren werd ook bekend dat Windbound een nieuwe update krijgt met veel gratis content. Je kunt hier de details lezen. En de Square-Enix game Outriders komt vanaf de eerste dag naar Stadia, zo werd vorige week bekend gemaakt.