Ontdek de streamkwaliteit van alle Stadia-games met deze tool

Nieuws
dinsdag, 21 januari 2020 om 15:07
23813e14ffe8ac38186c92edacaf1d74
Een Stadia-gamer heeft een handige tool gelanceerd waarmee je gemakkelijker doorheen alle Stadia-games kan bladeren. Je kan zo onder meer ontdekken in welke kwaliteit je kan streamen.

StadiaHead

Als je de winkel voor de Chrome-versie van Stadia bekijkt, dan merk je dat die erg eenvoudig in elkaar zit. Je kan nauwelijks filters toepassen als je op zoek bent naar een bepaalde game in de Stadia-winkel en een eenvoudige zoekfunctie is al helemaal niet aanwezig. Een Stadia-gamer komt nu met een eigen website die een handig overzicht geeft: StadiaHead.
Je kan niet alleen games zoeken, maar je kan specifiek zoeken op basis van genre, de naam van de uitgever of ontwikkelaar van het spel. Daarnaast bevat StadiaHead ook games die alvast zijn aangekondigd, maar nog niet beschikbaar zijn op de gamedienst.

Kwaliteit controleren

Al is de belangrijkste functionaliteit vast de streamkwaliteit die je kan raadplegen, want je kan games filteren op basis van de maximale resolutie en frametrate waarin je elk spel kan spelen.
In principe belooft Google een 4K-resolutie en een hoge framerate van 60 fps bij het spelen met Stadia Pro, dat is het betaalde abonnement. Alleen zijn sommige games slechts te spelen in een lagere framerate en een Full HD-resolutie, Door vooraf even StadiaHead te controleren, weet je of het spel waarvoor je betaalt ook aan de hoge kwaliteit van Stadia Pro voldoet.
Eerder maakte een gamer ook een Chrome-extensie die de Stadia-interface voor de Chrome-browser verbetert. Wat denk jij van StadiaHead? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.