Summer of Gaming onthult: System Shock Redux onderweg naar Google Stadia

Nieuws
vrijdag, 19 juni 2020 om 8:00
68d6679a3c0aebb544a7c928e25c002c
IGN's Summer of Gaming-evenement heeft onthuld dat System Shock Redux onderweg is naar Google Stadia, de demo is nu beschikbaar.

Culthit

System Shock Redux is een remake via crowdfunding van de culthit uit 1994, toen kwam de game alleen uit op de PC als een horror shooter. Tijdens de Summer of Gaming van IGN werd er een nieuwe trailer vertoond waarin we een eerste blik krijgen op de game, bekijk die hieronder:
Night Dive Studios ontwikkelde de game voor de PC, Xbox One, PlayStation 4 en Google Stadia, er werd nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt behalve dat die in 2020 zal zijn.
Momenteel is er een korte gameplay demo te spelen van System Shock Redux op de PC via Steam, GOG en de Humble Store. Na twee jaar hebben de fans van de cultgame uit de jaren '90 nu toch nog de bevestiging dat de titel zal uitkomen.
Over de release op Google Stadia werd nog weinig verteld, we weten dat System Shock Redux op Linux gaat uitkomen en laat Google Stadia nu net Linux gebruiken als basis van het OS. In de Stadia Community wordt dat als reden aangedragen dat het lang duurt voordat er een Stadia port van een game op de streamingdienst verschijnt.