Trailer voor Season 9 van PUBG met nieuwe map

Nieuws
woensdag, 14 oktober 2020 om 19:04
PUBG Stadia Key Art 5f69d5dca42a1
PUBG is de grondlegger van het moderne Battle Royale genré. Inmiddels stevent PUBG af op het negende 'season' welke geïntroduceerd wordt met patch 9.1. Hiermee zal er ook nieuwe content beschikbaar komen en deze wordt nu aan ons voorgesteld.
PUBG werkt, zoals veel live service games tegenwoordig, met een 'seasons' content model. Ieder season heeft vaak een bepaald thema, specifieke content gerelateerd aan dat thema en de ranking begint vaak ook opnieuw. In 'Season 9' van PUBG staat een nieuwe map centraal, genaamd 'Paramo'. Deze bevindt zich op een vulkaan en je zal op en rondom de vulkaan strijden op een map die telkens iets verschilt. Daarnaast zal je, uiteraard, op moeten passen voor lava want deze doet jezelf en de voertuigen schade. Daarnaast is ook de ranked mode weer gereset en kun je nu zowel als een team als solo de strijd aan gaan. En er zullen uiteraard ook nieuwe cosmetics zijn. Onderstaande trailer geeft jullie er een beeld bij.

Cross-play deels verwijderd

PUBG was één van de eerste games op Stadia die cross-play met zich mee bracht wat zeer goed uit kwam. Aangezien de game volledig multiplayer is, was het essentieel dat je genoeg spelers kon vinden om mee te spelen. Wat op Stadia nog weleens een probleem was. Er waren twee manieren. Speelde je met een controller, dan werd je gematched met PS4 en Xbox One spelers die ook met een controller speelden. Speelde je op een toetsenbord, dan werd je gematched met PC spelers. De cross-play met PC spelers is inmiddels uitgeschakeld wegens 'te weinig animo' volgens de ontwikkelaar. Een impopulaire beslissing bij de trouwe PUBG Stadia community omdat een aantal van hun exclusief met toetsenbord en muis speelden. Hou er dus rekening mee dat dit er niet meer in zit.
Er is gisteren ook nieuwe beeldmateriaal vrijgekomen van de 'Markath' content update voor 'The Elder Scrolls Online'. Als je het gemist hebt, kun je deze hier nog zien. En mis ook de nieuwe deals niet van deze week, samen met de teaser voor aankondigingen volgende week.