Twee nieuwe games krijgen een leeftijdsclassificatie

Nieuws
vrijdag, 18 december 2020 om 12:30
invector
De ESRB, PEGI en USK leeftijdsclassificaties zijn een geweldige bron van informatie. Hier vinden we vaak nieuwe games voordat ze officieel aangekondigd worden.
Het is weer zover. Waar we eerder al voorspelden dat het zojuist aangekondigd Reigns en Enter The Gungeon naar Stadia kwamen dankzij deze classificaties, zijn er nu weer twee nieuwe games opgedoken. Het betreft Avicii Invector, een ritmische muziekgame vergelijkbaar met Thumper, op muziek van Avicii. En de game Epistory - Typing Chronicles, waarin typen centraal staat. Zoals gebruikelijk is er nog geen indicatie wanneer de game gaat verschijnen. Het kan binnen enkele dagen, weken of maanden zijn.

Geen garantie

Een leeftijdsclassificatie is immers geen garantie dat de game, in ieder geval op korte termijn, naar Stadia komt. Zo hebben de Mafia games al een tijdje een leeftijdsclassificatie, maar zijn ze nergens te bekennen. En ook rond Football Manager 2021 begint een beetje een soap te ontstaan. Maar in de meeste gevallen is het een goede indicatie dat de game vroeg of laat naar Stadia komt.
Heb je de review van Into The Breach al gelezen? Dat kun je hier doen. En voor Hitman 3 is de openingsvideo vrijgegeven. Je kunt deze hier bekijken.