'Tweede generatie Stadia nu al getest door Google, dit weten we'

Nieuws
dinsdag, 21 april 2020 om 12:06
aeee40af1058e3133d0d35c336d1a946
Google test op dit moment alvast de tweede generatie van Stadia-hardware in zijn datacenters, dat vertellen anonieme ontwikkelaars van games aan StadiaCast.

Tweede generatie

Een van de voordelen van cloud-gaming is dat je niet langer de nieuwste generatie van console hoeft aan te schaffen of regelmatig de videokaart van je pc hoeft te vervangen. Met Stadia speel je games vanuit de datacenters van Google en zodra Google vernieuwingen doorvoert in zijn serverinfrastructuur kan jij in één klap van die prestatieverbetering genieten.
Ontwikkelaars vertellen anoniem tegen StadiaCast dat Google nu alvast werkt aan de tweede generatie van Stadia-hardware in zijn datacenters. Ze ontdekten daarbij dat hun games plots draaiden op hardware die beter presteert en als ze om een verklaring van Google vroegen, vertelde het bedrijf dat ze alvast van de tweede generatie van Stadia-hardware gebruikmaken.

Krachtiger dan Xbox Series X?

Er is nog maar weinig bekend over welke prestaties we mogen verwachten van de tweede generatie, maar een ontwikkelaar lichtte al een tipje van de sluier op. Momenteel test hij games zowel op de aankomende Xbox Series X als op Stadia en hij stelde vast dat de spellen vlotter draaien op Stadia.
Een ontwikkelaar vertelt ook dat het team nu al volop zijn games optimaliseert voor de tweede generatie in plaats van verder te werken aan verbeterde prestatie voor de huidige hardware. Mogelijk betekent dat dat de uitrol van nieuwe hardware relatief dichtbij is. Of we de verbeterde prestaties dit jaar nog mogen verwachten, is niet bekend. Wat wel zeker is, is dat we er kosteloos gebruik van kunnen maken met onze huidige Stadia-controllers.
Eerder raakte ook al meer bekend over de tweede generatie van Chromecast Ultra. Kijk jij uit naar de tweede generatie van Stadia? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel en in de PlayStadia-groepop Facebook.