Google Stadia ondersteuning voor surround sound en on-screen toetsenbord

Nieuws
woensdag, 22 april 2020 om 14:53
23b884ce76c9ef3b25c4d5af7ef5a8df
Google Stadia ondersteunt 5.1 surround sound, on-screen keyboard voor gamepads die je in Chrome gebruikt en notificaties voor verbindingskwaliteit voor mobiel.

Drievuldigheid

Stadia krijgt een nieuwe update waar nieuwe features in geïntroduceerd worden zoals 5.1 surround sound, on-screen keyboard voor gamepads in Chrome gebruikt en notificaties voor verbindingskwaliteit voor mobiel. Die drie aanpassingen maken deel uit van Stadia update 1.45.
De 5.1 surround sound-functie was al beschikbaar voor verschillende platforms die gebruik maakten van de Chromecast, alleen via de web-functie kon het geluid geen 5.1 ondersteunen. Daar komt nu verandering in, voor Stadia Pro-abonnees welteverstaan.
Wanneer je een gamepad verbindt met je Stadia, zal je voortaan een toetsenbord zien op je scherm, dat laat je toe om input te geven met de controller. Het is vooral een handige toevoeging, aangezien de meeste PC-gebruikers van Google Stadia waarschijnlijk een toetsenbord in de buurt hebben liggen. Toch is het handig om de keuze te hebben en hoef je niet steeds van input te wisselen wanneer je een gamepad verbindt.
Op mobiele apparaten krijgen gebruikers vanaf nu een notificatie te zien die vertelt hoe de verbindingskwaliteit is. Zo kunnen de spelers eenvoudiger achterhalen of de problemen te maken hebben met de internetsnelheid of dat het aan iets anders ligt.