Voeg nu notities toe aan je vrienden op Stadia

Nieuws
dinsdag, 08 juni 2021 om 13:58
Google Stadia lifestyle
Ze kunnen ze zelf niet zien, maar jij wel: je kunt nu notities toevoegen aan je vrienden op Stadia. Het gaat dan om de profielen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven hoe laat je ook alweer had afgesproken om te gaan spelen.

Notities plaatsen op Stadia

We geven het in dit bericht maar aan, want Google communiceert dit nieuwe foefje niet actief naar zijn Stadia-gebruikers. Het is ook geen wereldveranderende innovatie, maar het is toch handig om te weten dat je bij elke vriend een kleine notitie kunt plaatsen. Erg klein: je hebt maar 25 karakters (dat is dus inclusief spaties) voor je memo. Aan de andere kant zitten dit soort dingen ook al jaren in Discord en Battle.net, dus er is wel degelijk vraag naar.
Hoewel het door de weinige tekens lijkt op een tweet of een sms-bericht, is het alleen een memo aan jezelf. Niemand anders kan hem zien, dus ook de betreffende vriend ziet het niet staan. Jij krijgt de memo te zien als je op het profiel van die betreffende vriend tikt. Wil je een notitie toevoegen, gebruik hiervoor dan de Stadia-app of -website. Chromecast Ultra zou ze ook moeten ondersteunen. Of de televisies en de gewone Chromecast het straks ook ondersteund wanneer deze op 23 juni ook ondersteuning bieden voor Stadia, dat is onbekend. De verwachting is in ieder geval van wel.

Notitities maken op je smartphone

Zet jij notities liever in een app die je notificaties stuurt? Daar kan je smartphone je goed bij helpen. Lees daarvoor het artikel op AndroidWorld over 3 apps om notities mee te maken. Binnen deze apps heb je aanzienlijk meer tekens en opties dan binnen het vrij basic Stadia. Alleen kun je die niet aan de profielen van je vrienden hangen.