De populairste misdaad podcasts

Podcasts
woensdag, 27 december 2023 om 20:03
closeup shot of handcuffs lying on laptop keypad 2023 11 27 04 49 35 utc
Misdaad podcasts hebben de manier waarop we misdaadverhalen ervaren revolutionair veranderd. In dit artikel een overzicht van de populairste Nederlandse misdaad podcasts.
De Parool Misdaadpodcast is een podcast van het Parool, waarin misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts elke twee weken praten over grote en kleine misdaadzaken. De podcast is begonnen als de Taghi Podcast, maar behandelt inmiddels een breed scala aan onderwerpen, van liquidaties tot oplichting. Check de podcast op Spotify.
True Crime Pro's: In de True Crime Pro’s vertellen oud forensisch rechercheur en voormalig undercover-agent hoe dat was. Check de podcast op Spotify
Napleiten:  Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze BNR- podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen. Check de podcast op Spotify.
Moordzaken: Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende, opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft? Check de podcast op Spotify.
De Jacht op het Heineken-losgeld: Veertig jaar na de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken ontbreekt nog steeds elk spoor van 8 miljoen van het betaalde losgeld. Waar is het gebleven? Is het verbrand, begraven of stiekem geïnvesteerd? Check de podcast op FTM.
Deze podcasts zijn allemaal populair in Nederland. Ze bieden een interessante kijk op misdaadzaken, zowel opgelost als onopgelost.  Hier zijn nog enkele andere Nederlandse podcasts over misdaad die het vermelden waard zijn:
Deze podcasts behandelen een breed scala aan misdaadzaken en zijn zeker de moeite waard om te beluisteren. Heb jij nog een tip of laat ons weten wat je favoriete podcast is in de comments.