Google Stadia 2.0 Chrome-extensie is uitgebracht

Specials
woensdag, 15 april 2020 om 10:00
e92f518098d51e9a42ed8e47dd5fa764
De Google Stadia 2.0 Chrome-extensie is uitgebracht door Tom Wordley en Malte Klüft, dat is een uitbreiding op het streamingplatform voor games van Google.

Dan doe ik het zelf

De Stadia+ Chrome-extensie biedt gebruikers nieuwe functionaliteit zoals persoonlijke filters of een overzicht van het game-netwerk. Het biedt Stadia-gebruikers op Chrome extraatjes die de basisversie niet biedt. Momenteel gebruiken al meer dan vijfduizend gebruikers de extensie en die heeft nu de nieuwe versie gekregen: Stadia+ 2.0.
Via StadiaSourceis een statement van Tom Wordley uitgebracht die samen met Malte Klüft zorgt voor de extensie en de updates ervan. Hier kun je op GitHub naar de details kijken van Stadia+. In het statement wordt uitgelegd hoe de extensie precies tot stand kwam, dat gebeurde tijdens een lange treinrit: “Ik had net mijn Founders Edition voor Stadia maar toen ik wilde spelen, bleek het wifinetwerk in de trein niet goed genoeg”, schreef Klüft.
“Na wat door te scrollen kreeg ik het idee om een script te schrijven dat meer functionaliteit in Stadia zou brengen.”
Op de subreddit van Google Stadia werd flink geklaagd kort na de release van de Stadia Founders Edition over bepaalde functies die gebruikers misten. Klüft kreeg daar zijn inspiratie om die functies zelf te gaan ontwikkelen en niet op Google zelf te wachten voor de updates.
“Na de treinrit had ik een een snelle, eerste versie gemaakt en die op reddit gedeeld. De volgende ochtend bleek het overal opgepakt te zijn en wat als een domme hobby begon, is uitgegroeid tot Stadia+ 2.0”, besloot de Zweed.
De volgende features zijn verbeterd/toegevoegd in de Stadia+ 2.0 update:
Componenten: Er is nu één manager waar je alles in kunt regelen.
Renderers: Componenten werken nu met het Stadia Render-systeem wat automatische reloads tegengaat. Stadia+ zal dus niet langer zomaar je pagina verversen.
Voice Chat: Alle problemen zijn opgelost.
Wiki: Een wiki-pagina voor al je vragen over Stadia+.
Grafisch herontwerp: Nieuw ontwerp met een nieuw logo.
Keuze voor welke componenten updaten.
UI herontwerp: De gebruikersinterface (User Interface oftewel UI) is herontworpen en verbeterd.
Nieuwe Netwerk-monitor: Persoonlijker te maken dan ooit en de gebruiker kiest waar die monitor te zien is op het scherm.
Sorteren: Kan nu op verschillende manieren.
Databases zijn toegevoegd.
Wat denk jij van Stadia+? Gebruik jij extensies of andere extraatjes op Google Stadia? Lees hier welke nieuwe games er op de dienst zijn uitgekomen en hier kun je zien welke kortingen er te claimen zijn voor Pro-leden. Verder is de Pro-dienst tijdelijk gratis voor alle Stadia-gebruikers.