PlayStadia December Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

PlayStadia December Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Allereerst de beste wensen en een gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal! Naast een nieuw jaar is er ook weer een nieuwe maand begonnen en dat betekent dat we middels een PlayStadia Recap weer even terugkijken op de vorige maand. Ditmaal December. Een traditioneel rustige maand voor gamers.

Maar niet als je een Stadia gamer bent. December is misschien wel één van de drukste maanden geweest voor Stadia. Iets waar ook wij aan moesten wennen. Meestal na November, de maand waarin de grootste games games vaak gereleased worden, volgt een rustige december maand. Veel uitgevers en ontwikkelaars kampen ook met kerstvakanties. De eerste weken van december waren druk en vol aankondigingen van Stadia. Uiteindelijk brak ook voor Stadia de kerstvakantie aan maar was er meer dan genoeg om ons bezig te houden, met bijvoorbeeld Cyberpunk 2077.

PlayStadia December Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Het grootste nieuws

PlayStadia livestreams: Vorige maand zijn we voor het eerst begonnen met onze livestreams. Drei Kiekens heeft ons op de releasedatum van Cyberpunk 2077 meegenomen in de wereld van Cyberpunk. Daarnaast heeft hij ook The Summit in The Division 2 beklommen voor onze kijkers. Hier vind je een overzicht van de livestreams:

- Cyberpunk 2077 livestream #1
- Cyberpunk 2077 livestream #2
- Cyberpunk 2077 livestream #3
- The Division 2: Livestream #1

End of Year stream voor Stadia: Google kondigde vorig jaar ook een End of Year stream aan. In deze livestream werd Outcasters gelanceerd samen met Crowd Play beta functionaliteit, nieuwe games aangekondigd en werden nieuwe Pro games beschikbaar gemaakt.

Super Bomberman R Online voor iedereen gratis: Na Destiny 2 is er nog een volledig gratis game bijgekomen. Het betreft namelijk Super Bomberman R Online. De game is vanaf nu voor iedereen gratis speelbaar, met of zonder Stadia Pro.

Rechtstreeks livestreamen naar YouTube: Het vrijgeven van nieuwe features bleef maar doorgaan. Vorige maand is de feature om direct naar YouTube te live streamen ook vrijgegeven. De functie is nog redelijk beperkt maar een stabiele basis voor doorontwikkeling is er zeker. De drempel om te live streamen is nu minimaal.

Cyberpunk deal met gratis Premiere Edition vroegtijdig beëindigd: De deal voor een gratis Premiere Edition bij Cyberpunk 2077 is vroegtijdig beëindigd, vermoedelijk omdat de voorraad op was. We kunnen niets anders als concluderen dat deze deal een gigantisch succes was voor Stadia. Het heeft er ook voor gezorgd dat steeds meer mensen Stadia proberen.

Ubisoft+ arriveert, maar niet in de Benelux: De bèta van Ubisoft+ is verschenen, zoals eerder beloofd. Met deze abonnementsdienst van Ubisoft kun je voor een vast bedrag per maand genieten van alle Ubisoft games in de Stadia catalogus. De dienst is onverwachts alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, in bèta vorm.

Stadia speelbaar op iOS devices: Misschien wel het grootste nieuws van december, voor iOS gebruikers, is dat Stadia nu eindelijk werkt op iOS devices. In navolging van Amazon Luna heeft Google Stadia nu ook de Apple Store omzeilt om zo toch hun games speelbaar te krijgen op iOS.

Grote Holiday sale voor Stadia en Crayta gratis: Na Black Friday en de Mega sale in het begin van december, is er weer een grote sale op de Stadia store. Deze holiday sale is nog steeds actief en er zijn goede games voor bodemprijzen te krijgen. Daarnaast kun je Crayta voor 0 euro 'kopen'. Daarna is de game definitief beschikbaar in je collectie.

PlayStadia December Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

PlayStadia Reviews

December was ook weer een drukke maand wat betreft game releases, we hebben dan ook weer genoeg games om te reviewen. Deze maand konden jullie twee reviews van onze lezen maar er zijn er veel meer onderweg.

Into The Breach door Jerry Frederik
Chronos: Before The Ashes door Jerry Frederik

Alle gereleasde games

December is altijd een rustige maand wat betreft game releases. Zo zijn er op de consoles net als dit jaar vaak maar een handjevol game releases. Maar niet op Stadia. Het is bijna een record, hieronder vind je de lijst van games die in december uitgekomen zijn op Google Stadia.

Monster Jam Steel Titans (Pro game) - 1 december - € 29,99,-
Into The Breach (Pro game) - 1 december - € 14,99,-
Everspace (Pro game) - 1 december - € 29,99,-
Secret Neighbor (Pro game) - 1 december - € 19,99,-
Chronos Before The Ashes - 1 december - € 29,99,-
Immortals: Fenyx Rising - 3 december - € 69,99,-
El Hijo: A Wild West Tale - 3 december - € 19,99,-
Phogs!- 3 december - € 24,99,-
Outcasters (Pro game) - 3 december - € 19,99,-
Submerged: Hidden Depths (Pro game) - 3 december - € 19,99,-
Valkyria Chronicles 4 - 8 december - € 49,99,-
SpongeBob Squarepants: Battle for Bikini Bottom - 8 december - € 29,99,-
Destroy All Humans - 8 december - € 39,99,-
Figment - 8 december - € 19,99,-
Unto The End - 10 december - € 19,99,-
Cyberpunk 2077 - 10 december - € 59,99,-
Watch Dogs - 10 december - € 49,99,-
Watch Dogs 2 - 10 december - € 49,99,-
Assassin’s Creed Unity - 15 december - € 29,99,-
Assassin’s Creed Syndicate - 15 december - € 29,99,-
Assassin’s Creed Origins - 15 december - € 69,99,-
Cthulhu Saves Christmas (Pro game) - 22 december - € 9,99
Reigns - 22 december - € 2,99,-
Enter The Gungeon - 22 december - € 14,99,-
Lara Croft and the Guardian of Light - 22 december - € 14,99,-

PlayStadia December Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Nieuwe aankomende games

Tegenover een lijst van nieuwe games op Stadia hoort ook een lijst van nieuwe aankomende games. Sommige games zijn officieel bevestigt. Sommige games zijn speculatief op basis van een leeftijdsclassificatie. Maar zoals reeds al talloze keren bewezen, is een leeftijdsclassificatie vaak een duidelijk signaal dat een game komt, vandaar deze vermeldingen. Deze hebben we alsnog cursief vermeld, dus neem ze met een korreltje zout.

Submerged: Hidden Depths - Inmiddels gereleased
Valkyria Chronicles 4 - Inmiddels gereleased
Enter The Gungeon - Inmiddels gereleased
Lara Croft and the Guardian of Light - Inmiddels gereleased
Disco Elysium: The Final Cut - Maart 2021
Elder Scrolls Online: Gates of Oblivion - 2021
Tchia - Releasedatum Onbekend
Journey To The Savage Planet - Releasedatum onbekend
Avicii Invector - Releasedatum onbekend
Epistory - Typing Chronicles -Releasedatum onbekend

Dit was het voor December. Zo terugkijkend, was het een geweldige maand voor Stadia en een mooie manier om 2020 af te sluiten. 2020 leek, achteraf gezien, toch echt wel het jaar van Stadia. We hebben nu alleen maar nog meer zin in wat 2021 gaat brengen voor Stadia.

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze livestreams? Volg dan hier ons YouTube kanaal

Lees meer over:
Maandelijkse recap

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Google en LG brengen Stadia naar smart-tv's

Stadia, de gamestreamingdienst van Google, werkt nu ook op recente LG smart-tv's. Gebruikers kunnen dankzij deze integratie g...

Life is Strange: True Colors speel je in een ruk uit op Stadia

De derde grote game in de Life is Strange-series is een feit. True Colors is nu uit op onder andere Google Stadia en het is v...

Nu in de Stadia Store: gratis multiplayer-demo van From Space

De studio achter It Came From Space and Ate Our Brains werkt momenteel hard aan From Space, een spel dat in het eerste kwarta...

Darksiders III is nu uit op Google Stadia

Het verhaal van de derde ruiter van de apocalyps -Fury- is nu uit op Google Stadia. Darksiders III is op het platform versche...

Gerucht: God of War en Kingdom Hearts 4 komen via GeForce Now naar pc

Nvidia’s GeForce Now maakt het binnenkort mogelijk dat games als God of War, Kingdom Hearts 4 en Half-Life 2 Remastered naar...

Lees meer