Ontwikkelaar legt uit waarom Phoenix Point anders is dan andere strategie games

Nieuws
donderdag, 31 december 2020 om 8:44
maxresdefault 1
Strategie games waren lang afwezig op Stadia, tot begin deze maand het genre met Into The Breach verscheen in de Stadia Store. Er liggen meerdere games in het verschiet, waaronder Phoenix Point. De ontwikkelaars leggen nu uit waarom deze game anders is dan andere strategie games.
Eerlijk is eerlijk. Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt bij Phoenix Point is "Lijkt heel veel op X-Com". Net als Humankind enorm veel op Civilization lijkt. Dit is zeker geen schande, want beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen. Toch zag je bij de eerste gameplay beelden duidelijke verschillen en verbeteringen op de X-Com formule. De ontwikkelaar heeft nu een video gedeeld met nog meer gameplay en een uitleg waar de game anders is dan zijn inspiratie. Zie hieronder de video.

Nog even geduld

Heb je al zin gekregen in Phoenix Point? Dan moet je nog even wachten. De game is pas uit op de consoles en Stadia volgt in 2021. Het goede nieuws is wel dat alle gratis add-on content automatisch in de game verwerkt is en alle add-on content die te koop is na de release op andere platformen meteen te koop zal zijn op Stadia. Je kunt, als je wilt, op Stadia dus de volledige ervaring vanaf de eerste seconde al spelen.
Heb je al gezien dat de Immortals: Fenyx Rising demo weer beschikbaar is? Lees hier meer. En daarnaast zijn de toekomstplannen voor Risk of Rain 2 ook bekend gemaakt. Lees deze hier