PlayStadia Februari 2021 Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Specials
maandag, 01 maart 2021 om 20:00
App playstadia Splashscreen
Na de rustige januari maand, is nu februari alweer voorbij. Een maand die veel onstuimiger was dan januari. Er is veel gebeurd, zowel positief als negatief. In deze recap nemen we je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen en nieuwe games.
Op Februari 2021 zullen veel Stadia gamers niet met fijne gevoelens terugkijken. Er is enorm veel gebeurd, beginnend met de sluiting van Stadia Games & Entertainment. Daarna kwam het ene na het andere slechte nieuws naar buiten. Het goede nieuws is wel dat er steeds meer games aangekondigd worden voor Stadia, wat ook in februari weer te zien was.

Het Grootste Nieuws

Google sluit first party studios: Het allergrootste nieuws van de maand was toch wel de plotselinge sluiting van Stadia Games & Entertainment. Stadia zat in een stijgende lijn, maar toch is er besloten door Google om de eigen studios te sluiten, waarbij gelijk gemeld werd dat Google zelf geen games meer maakt maar in plaats daarvan zich meer focust op games van derde partijen. 
Releasedatum voor FIFA 21 bekend: We hebben er heel lang op moeten wachten, maar begin februari kwam het verlossende antwoord. FIFA 21 komt vanaf 17 maart naar Stadia. Al maanden wordt er gewacht op een teken van leven en deze is eindelijk gekomen.
Yakuza spin-off Judgment komt naar Stadia: Eén van de populairste Japanse game series gaat zijn opwachting maken voor Stadia. De game Judgment, een spin-off in de Yakuza serie, komt in vanaf 23 april naar Stadia, tezamen met de PS5 en Xbox Series X versie. 
Drama rondom Terraria: Alsof de maand nog niet slecht genoeg begon voor Google, kwam de ontwikkelaar rondom de indie game Terraria met bijzonder nieuws. Hij kondigde aan dat hij door Google buitengesloten was van zijn Google account en al weken geen voet aan de grond kreeg bij Google. Hierop liet hij weten dat hij onmiddellijk stopt met het uitbrengen van Terraria voor Stadia. Tevens was dit dus de aankondiging van Terraria. Inmiddels is de ruzie alweer bijgelegd en kunnen we de game snel verwachten.
Google deelt roadmap voor Stadia games: De kritiek stapelde zich op richting Google na de eerste week. Dit keer niet alleen van de pers maar ook van de community zelf. Er werd om duidelijkheid voor de toekomst gevraagd. Google reageerde met een roadmap van aankomende games voor Stadia, waarvan er een aantal al heel snel verscheen.
Outriders vanaf dag 1 beschikbaar op Stadia: Ongetwijfeld als toevoeging op bovenstaand goede nieuws, kwam er ook plotseling goed nieuws vanuit Square Enix. Ze kondigden namelijk aan dat Outriders, de nieuwe AAA looter shooter, vanaf dag 1 ook op Stadia uitkomt. Vanaf 1 april kunnen we dus met de game aan de slag.
Medewerkers Stadia ontwikkelstudio kregen week voor sluiting nog vol lof: Nadat het stof van de sluiting van Stadia Games & Entertainment gedaald was, kwam het modder gooien op gang. Diverse grote media sites namen Google en Stadia onder vuur omdat ze van medewerkers die anoniem wensten te blijven informatie kregen. Zo werd gemeld dat de ontwikkelaars van Stadia Games & Entertainment een week voor de sluiting nog vol lof kregen van Phil Harrison. Hij wist op dat moment al van de sluiting en bood daar achteraf zijn excuses voor aan.
Cross-play voor Destiny 2: Cross-play wordt steeds meer de standaard voor games en Destiny 2 gaat hierin mee. Er waren al langer geluiden dat de game cross play ging ontvangen, maar nu is het bevestigd. Na de zomer moet het een realiteit zijn. Goed nieuws voor alle Guardians op Stadia.

PlayStadia reviews:

In februari heb je twee reviews van ons kunnen lezen. De langverwachte review voor Cyberpunk 2077 is er. Jullie hebben kunnen lezen wat wij nu echt van de game vonden. Daarnaast hebben we Journey To The Savage Planet onder handen genomen.
Cyberpunk 2077 door Robbin Steffens
Journey To The Savage Planet door Jerry Frederik

Alle gereleasde games

De maand februari pakten de game releases weer goed op, met vooral verrassingen. Journey To The Savage Planet & Little Nightmares II waren de grootste titels van de maand. Ze kwamen ook gelijk als Pro game beschikbaar. Daarnaast een aantal games waarvan we voor februari niet wisten dat ze kwamen. Hieronder vind je de volledige lijst.

Nieuwe aankomende games

Er zijn ook weer nieuwe games ontdekt die richting Stadia komen. De meeste zijn inmiddels officieel bevestigd en er is één titel waarvan we alleen een leeftijdsclassificatie hebben. Hieronder de volledige lijst.
Shantae: Half Genie Hero - Inmiddels gereleased
Shantae: Risky's Revenge - Inmiddels gereleased
A Place for the Unwilling - Inmiddels gereleased
Welcome to Elk - Inmiddels gereleased
Hellpoint - Inmiddels gereleased
It Came From Space And Ate Our Brains - 2 maart 2021
Judgment - 23 april 2021
Hundred Days - 13 mei 2021
Merek’s Market - 2021
Terraria - Releasedatum Onbekend
Skyclimbers - Releasedatum Onbekend
Killer Queen Black - Releasedatum Onbekend
Into The Blue - Releasedatum Onbekend
Dat was het weer voor februari. De maand maart gaat ons hopelijk weer veel nieuwe games brengen. Hou PlayStadia in de gaten voor het laatste nieuws.