Bitcoin familie die alles verkocht en nu schatrijk is krijgen docuserie 'All-In The Bitcoin Familie' bij Prime Video

Films & Series
woensdag, 03 april 2024 om 11:57
660cf545e0041jpg
De bitcoin familie die jaren geleden bekend werden omdat ze al hun bezittingen verkochten en het geld staken in bitcoin, zijn nu enorm rijk. Hun zeer interessante verhaal wordt op beeld gezet in een serie bij Prime Video, genaamd All-In The Bitcoin Family.
In 2017 dacht iedereen nog dat Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa gek waren toen ze al hun bezittingen verkochten en geld in bitcoin stopte. Ze besloten de wereld rond te reizen en iedereen kon ze volgen via sociale media, waardoor het verhaal veel aandacht kreeg. De familie werd beroemd en vader Didi is inmiddels uitgegroeid tot een iconisch lid van de bitcoin community.
Na hun verhaal volgden meerdere families die dezelfde gok durfden te wagen, waaronder zijn eigen broer en zus. Hoe is het gegaan met de familie en hoe ging het met ze toen de munt flink fluctureerde de afgelopen jaren, en hoe ziet hun dagelijks leven er nu uit? Documentairemaker June te Spenke besloot de familie te volgen in een docuserie, die vanaf 5 april exclusief te zien is bij de streamingdienst van Amazon.
In deze docuserie die is gestart met zijn opnames in 2021, zien we hoe June de familie volgt in Mexico en Thailand, maar ook weer terug in Nederland. Net als de koers van de munt, kent hun leven pieken en dalen. Van een drukbezochte crypto beurs, tot aan het opbouwen voor een school voor kansarme kinderen en het bijna beroofd worden in Mexico, het komt allemaal voorbij in deze docuserie.
“Toen in 2021 de bitcoin steeg naar grote hoogtes begon ik mij te verdiepen in deze munt en maakte ik de serie Cryptokoorts. Ik kwam in aanraking met de bitcoin familie en vader Didi. Ik vond hem zo fascinerend omdat hij een werkelijke bitcoin guru is en andere families hem zijn gaan volgen, zo ook zijn eigen broer en zus. Dit proces heb ik vastgelegd. Wat ik ook interessant vind, is dat de familie met hun drie jonge dochters de wereld rondreisde en ik wilde vastleggen hoe deze kids daarmee omgaan. Dit kon alleen maar door ze op de voet te blijven volgen waar ze ook heengingen. Dit resulteerde in een bijna drie jaar durende film periode waarin ik alle hoogte- en dieptepunten vastlegde”, aldus June te Spenke, eigenaar Made in June en maker van All-In The Bitcoin Family.  
All-In The Bitcoin Family is vanaf 5 april exclusief te zien op Prime Video.