Eerste teaser trailer voor Megalopolis van Francis Ford Coppola

Films & Series
zondag, 05 mei 2024 om 14:23
megalopolis
De legendarische regisseur Francis Ford Coppola, die we allemaal kennen van topfilms als The Godfather en Apocalypse Now, is terug in de spotlights met zijn nieuwste film Megalopolis. Deze sciencefictionfilm is een passieproject voor Coppola. Coppola is sinds 1983 actief bezig met de ontwikkeling van de film.
De eerste teaser trailer van Megalopolis is eindelijk uitgebracht. In de trailer zie je Adam Driver, die de rol van Caesar Catilina speelt, op het dak van een wolkenkrabber staan, klaar om te springen. Hij valt langzaam naar beneden, hij schrikt en stopt de tijd. Verbaasd over wat er zojuist is gebeurd, probeert hij het te verwerken. Eenmaal rustig gaat hij weer veilig op het dak staan en speelt de tijd zich weer normaal af. De volledige teaser is hieronder te bekijken:
Megalopolis is een sciencefictionfilm die zich afspeelt in een metropool lijkend op een New York die in verval is geraakt. Adam Driver speelt Caesar Catilina, een idealist met de macht om de tijd te beheersen. Caesar heeft grootse plannen om de stad te herbouwen als een duurzame utopie, terwijl zijn tegenstander, de corrupte burgemeester Franklyn Cicero, vasthoudt aan de huidige status quo. Tussen deze twee rivalen en hun visies komt een socialite, Franklyn’s dochter Julia. Ze is moe van de macht en aandacht waarmee ze is geboren en is op zoek naar de betekenis van haar leven.
De film heeft een sterrencast vol topacteurs. De cast van Megalopolis bestaat onder andere uit Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, en Dustin Hoffman.
De film zal tijdens het Cannes filmfestival van dit jaar in première gaan op 17 mei 2024.