De schokkende waarheid achter Milli Vanilli in nieuwe SkyShowtime documentaire

Films & Series
maandag, 06 mei 2024 om 15:38
<br>
In de wereld van de popmuziek zijn er weinig verhalen zo fascinerend en tragisch als dat van Milli Vanilli. De documentaire van 2023, uitgebracht op Paramount+, duikt diep in het leven en de carrière van Rob Pilatus en Fab Morvan, het duo achter Milli Vanilli.
Het verhaal begint in het Duitsland van de late jaren '80, waar Rob en Fab elkaar ontmoeten en een broederlijke band vormen. Hun droom om supersterren te worden, werd snel werkelijkheid toen hun eerste album “Girl You Know It’s True” zes keer platina behaalde in 1989 en wereldwijd meer dan 30 miljoen singles verkocht. Echter, hun snelle opkomst kwam met een hoge prijs.
De documentaire belicht exclusieve interviews met Rob en Fab, de echte zangers achter de hits, platenbazen, en de producer die de misleiding orkestreerde. Het verhaal van Milli Vanilli is niet alleen een verhaal over bedrog; het is ook een verhaal over de menselijke kosten van de hebzucht en manipulatie in de muziekindustrie.
Een van de meest schokkende momenten in de carrière van het duo was toen tijdens een live optreden de achtergrondtrack haperde, waardoor duidelijk werd dat ze playbackten. Dit incident leidde tot een wereldwijde controverse en uiteindelijk tot het inleveren van hun Grammy Award voor Beste Nieuwe Artiest.
Milli Vanilli (2023) on IMDb
De documentaire “Milli Vanilli” is niet alleen een terugblik op het verleden, maar ook een reflectie op de prijs van roem en de uitbuiting van artiesten. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bekijken van de documentaire, deze is vanaf 1 juni exclusief te streamen op SkyShowtime.
Wil je dagelijks weten wat nieuw is op SkyShowtime, of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.