Gevierde sciencefictionroman 'Dark Matter' komt tot leven op Apple TV+

Films & Series
maandag, 22 april 2024 om 14:52
dark matter
Apple TV+ brengt een van de meest geprezen sciencefictionromans van het decennium naar het scherm met de serie Dark Matter.
De serie volgt het verhaal van Jason Dessen, een natuurkundige, professor en familieman, gespeeld door Joel Edgerton. Op een avond, terwijl hij door de straten van Chicago naar huis loopt, wordt Jason ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven. Wat begint als verwondering, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit. Hij bevindt zich in een doolhof van levens die hij had kunnen leiden, en moet een zware strijd leveren om terug te keren naar zijn ware familie en hen te redden van de meest angstaanjagende en onverslaanbare vijand die men zich kan voorstellen: zichzelf.
De serie belooft een spannende mix van wetenschap, drama en thriller te worden, gecreëerd door Blake Crouch, die ook de originele roman heeft geschreven. Naast Edgerton bestaat de cast o.a. uit Jennifer Connelly, Alice Braga, en Jimmi Simpson.
Met Dark Matter verkent Apple TV+ de intrigerende vraag: “Ben je gelukkig met je leven?” en neemt kijkers mee op een reis door een universum van ‘wat als’ scenario’s, waarbij de grenzen van de realiteit worden opgerekt en de menselijke emotie op de proef wordt gesteld.
Dark Matter bestaat uit 9 afleveringen. De eerste twee zijn vanaf 8 mei hier exclusief te zien op Apple TV+. Iedere week is er een nieuwe aflevering beschikbaar. De 9e en laatste aflevering is te zien op 26 juni.
Dark Matter (2024) on IMDb
Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Apple TV+ of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.