Landman: Moderne goudkoorts in de wereld van Texaanse olievelden

Films & Series
dinsdag, 09 juli 2024 om 19:00
landman skyshowtime 7
Een meeslepend dramaserie over ambitie, hebzucht en de onvoorspelbare kracht van de natuur.
Landman is een gloednieuwe serie van SkyShowtime die zich afspeelt in de bruisende oliestaten van West-Texas. De serie, gecreëerd door de Oscar-genomineerde Taylor Sheridan ("Yellowstone", "Sicario") en Christian Wallace, belicht de rauwe realiteit van de moderne goudkoorts die ontstaat door de lucratieve olievelden.
Een wereld van tegenstellingen
Landman speelt zich af in de spreekwoordelijke boomtowns van West-Texas en is een hedendaags verhaal over gelukszoekers in de wereld van booreilanden. De serie, gebaseerd op de elfdelige podcast 'Boomtown', is een meeslepend verhaal over olieboorders en losgeslagen miljardairs die een hausse voeden die zo groot is dat het ons klimaat, onze economie en onze geopolitieke verhoudingen verandert.
Een gevarieerde cast van personages
In de sterren bezaaide serie hebben naast Thornton ook Ali Larter (The Last Victim), Michelle Randolph (1923), Jacob Lofland (Joker 2), Kayla Wallace (When Calls the Heart), James Jordan (Yellowstone), Mark Collie (Nashville), Paulina Chávez (The Expanding Universe of Ashley Garcia), en Demi Moore (Feud: Capote Vs. The Swans) een hoofdrol. Jon Hamm (Mad Men) speelt een terugkerende gastrol met Andy Garcia (Expendables-franchise) en Michael Peña (End of Watch) als gaststerren.
Landman is gemaakt door uitvoerend producenten Taylor Sheridan, David C. Glasser, David Hutkin, Ron Burkle, Bob Yari, Christian Wallace, Geyer Kosinski, Michael Friedman en Stephen Kay. Dan Friedkin en Jason Hoch, voor Imperative Development LLC, en J.K. Nickell en Megan Creydt, voor Texas Monthly, zijn ook uitvoerend producent. Peter Feldman is betrokken als mede-uitvoerend producent. De serie wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.
Landman gaat woensdag 20 november exclusief in première op SkyShowtime. De eerste twee afleveringen van het tiendelige eerste seizoen zijn direct beschikbaar met elke woensdag een nieuwe aflevering.
Wil je weten wat er dagelijks nieuw is op Skyshowtime, of op de andere streamingdiensten, volg dan de dagelijkse updates op NieuwDezeWeek. Kijk voor Nederland hier en voor België hier.