Nieuw op Film1: Highlights Film1 April

Films & Series
maandag, 25 maart 2024 om 11:25
unnamed3
Ontdek de maandelijkse Highlights van Film1! Elke maand brengen we een selectie van de beste films uit verschillende genres rechtstreeks naar jouw scherm. Van meeslepende blockbusters tot bekroonde indie-films, onze Highlights bieden een boeiende reis door het rijke filmlandschap. Mis het niet en beleef de magie van film met Film1!
SUPERPOSITION
 • Genre: drama, thriller
 • Regisseur: Karoline Lyngbye
 • Cast: Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard, Mihlo Olsen
In de spannende en verrassende Deense satirefilm Superposition gaat een stel hippe millennials op zoek naar een authentiek leven in een afgelegen bos, dat op een grote desillusie uitloopt.
Stine en Teit hebben genoeg van hun gestreste leven in Kopenhagen, dus trekken ze met hun zoontje Nemo naar het Zweedse platteland. Dat ze voor zo’n authentiek leven wel een prachtig comfortabel huis nodig hebben spreekt vanzelf. Ook staat de verhuizing in dienst van een zelfverheerlijkende podcast. Maar er komt een einde aan hun vredige bestaan wanneer ze zien dat een ander stel aan de overkant woont en hun zoontje in het bos verdwijnt.
Première zaterdag 7 april om 20.30 uur
<br>
ATTACHMENT
 • Genre: horror, romantiek, drama
 • Regisseur: Gabriel Bier Gislason
 • Cast: Josephine Park, Sofie Gråbøl, David Dencik, Ellie Kendrick
Een echte aanrader voor fans van horrordrama’s. In het Deense verhaal wordt Maja verliefd op de Joodse academica Leah en maakt in Londen kennis met haar schoonmoeder Chana. Sofie Gråbøl (bekend van de Deense hitserie The Killing) kruipt in de huid van de orthodoxe en opdringerige moeder, die duistere geheimen blijkt te koesteren.
Maja en Leah ontmoeten elkaar en zijn meteen verliefd. Echter wanneer Leah een mysterieuze aanval krijgt, wil ze terug naar haar moeder in Londen. Maja besluit met Leah mee te gaan naar Engeland. Leahs moeder Chana blijkt echter zeer orthodox en bemoeizuchtig. Maja zoekt toenadering door zich te verdiepen in de Joodse tradities, maar ontdekt dat Chana duistere geheimen koestert.
Première zaterdag 13 april om 20.30 uur
MEN
 • Genre: drama, fanatasy, horror
 • Regisseur: Alex Garland
 • Cast: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu
Beklemmend en uniek horrordrama met prachtige cinematografie van de befaamde Ex Machina-regisseur Alex Garland. Een jonge weduwe trekt zich terug op het Britse platteland, waar ze wordt belaagd door de demonen uit haar verleden.
Een jonge vrouw (Jessie Buckley) verhuist, na getuige te zijn geweest van de gewelddadige dood van haar ex-man, naar het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie.
Première zaterdag 20 april om 20.30 uur
PROMISING YOUNG WOMAN
 • Genre: misdaad, drama, thriller
 • Regisseur: Emerald Fennell
 • Cast: Carey Mulligan, Bo Burnham, Laverne Cox
Oscarwinnaar (beste originele scenario) en fenomenaal regiedebuut van de schrijfster van Killing Eve. In de film levert Carey Mulligan sterk acteerwerk af als jonge vrouw die op wraak uit is in nachtclubs, waar mannen misbruik van haar proberen te maken.
Cassie had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische jonge vrouw, 's nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.
Première zaterdag 27 april om 20.30 uur
Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Film1, of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.