Nieuw op Netflix: Ome Cor

Films & Series
donderdag, 29 februari 2024 om 10:33
ome cor
Oom Cor is een oude havenarbeider die een beetje heeft gefraudeerd met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering.
In Ome Cor staat de vader-dochterrelatie van ome Cor met zijn dochter Carola centraal. Na het overlijden van zijn vrouw komt hun band onder druk te staan. Ome Cor, een oude havenarbeider, moet nu voor zichzelf leren zorgen. Hij begaat een kleine uitkeringsfraude, wat uiteindelijk een onverwachte wending krijgt. De film verkent thema’s als familie, verlies en verantwoordelijkheid.
Martin van Waardenberg speelt de rol van ome Cor. Zijn vertolking van deze complexe en menselijke karakter maakt de film zowel grappig als ontroerend. Andere bekende Nederlandse acteurs, zoals Thomas Acda, Katja Schuurman, Frank Lammers en vele andere bekende acteurs en artiesten maken hun opwachting in de film.
De opbrengst van de film werd geschonken aan het Sophia Kinderziekenhuis. Een nobel gebaar dat de betrokkenheid van de cast en crew bij het goede doel benadrukt. Ome Cor is een film die zowel lach als traan oproept, en het is een aanrader voor liefhebbers van Nederlandse film.
Ome Cor is vanaf nu hier te zien op Netflix en hier op Pathé Thuis. Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Netflix, Pathé Thuis of de andere streamingdiensten volg dan NieuwDezeWeek.