True Detective bevestigt vijfde seizoen na succes van Night Country

Films & Series
vrijdag, 23 februari 2024 om 14:43
true detective night 656dfd42a0c0c
True Detective krijgt officieel een vijfde seizoen, zo heeft HBO bevestigd (via Variety). Issa López, de maker van True Detective: Night Country, krijgt opnieuw de touwtjes in handen vanwege een algehele deal met HBO.
Het vernieuwen van de serie komt niet als een verrassing. Night Country is namelijk het best bekeken seizoen van de anthologieserie. Volgens HBO trok het gemiddeld 12,7 miljoen kijkers verdeeld over de verschillende platformen.
True Detective is een fictieve serie over criminaliteit. Het speelt zich af in het niet bestaande stadje Ennis, Alaska. In Night Country doen detectives Liz Danvers en Evangeline Navarro onderzoek naar het verdwijnen van acht mannen die werken op een onderzoeksstation. Ze ontdekken al snel dat de gebeurtenissen op het station verbonden zijn met een aantal oude zaken.
Jodie Foster en Issa Reis zullen niet verbonden zijn aan het vijfde seizoen, aangezien de serie ieder seizoen kiest voor twee nieuwe hoofdrolspelers. Bekijk hier de trailer van het afgelopen seizoen nog eens: