Amazon lanceert cloudgamingdienst Luna in Nederland

Games
donderdag, 20 juni 2024 om 16:15
amazon luna
Amazon heeft vandaag zijn cloudgamingdienst Luna in Nederland gelanceerd. De dienst, die al in 2022 in de Verenigde Staten werd gelanceerd, is nu beschikbaar voor gamers in Nederland, Polen en Oostenrijk.
Met Luna kunnen gamers games streamen naar een breed scala aan apparaten, waaronder pc's, Macs, Chromebooks, iPhones, iPads, Android-apparaten, Fire TV's en geselecteerde smart-tv's van LG en Samsung. Er is geen dure gaming-pc of -console nodig om Luna te gebruiken, aangezien alle games op de servers van Amazon worden gedraaid.
Luna biedt twee abonnementsniveaus: Luna Prime en Luna Controller Plus. Luna Prime is een gratis abonnement waarmee Prime-leden toegang hebben tot een selectie games. Luna Controller is vanaf 26 juni beschikbaar en kost € 70,00 en geeft gamers toegang tot een bredere bibliotheek met games, evenals de mogelijkheid om te spelen met de Luna Controller, een optionele controller die speciaal is ontworpen voor Luna.
De lancering van Luna in Nederland is een grote stap voor de cloudgamingmarkt. Amazon is een van de grootste bedrijven ter wereld en de komst van Luna naar Nederland zou kunnen leiden tot meer mainstream acceptatie van cloudgaming.