Nieuwe Zelda-game Echoes of Wisdom komt in september uit voor Switch

Games
woensdag, 19 juni 2024 om 8:42
nieuwe zelda game echoes of wisdom
Prinses Zelda neemt het heft in handen in gloednieuwe top-down adventure.
Nintendo heeft tijdens een recente Nintendo Direct-presentatie een gloednieuwe 2D Zelda-game onthuld: The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. In tegenstelling tot eerdere games in de serie, waar Link de held was, is het in Echoes of Wisdom Zelda die de hoofdrol speelt.
De game speelt zich af in Hyrule, waar duistere kloven mysterieus zijn geopend en veel mensen hebben gevangen genomen, waaronder Link. Zelda grijpt moedig het zwaard op om haar koninkrijk te redden.
Echoes of Wisdom heeft een top-down perspectief en graphics die doen denken aan de Link's Awakening-remake uit 2019. Spelers verkennen gebieden, vechten tegen vijanden en lossen puzzels op. Nieuw in Echoes of Wisdom is het gebruik van echo's. Zelda kan echo's van haar omgeving gebruiken om te teleporteren, voorwerpen te verplaatsen en zelfs vijanden te kopiëren om haar te helpen in gevechten.
Een speciale Switch Lite en releasedatum:
Naast de game komt er ook een speciale Zelda-versie van de Nintendo Switch Lite uit. Deze Switch Lite heeft een gouden design en komt op dezelfde dag uit als de game: 26 september 2024.
Echoes of Wisdom lijkt een klassieke Zelda-ervaring te bieden met een nieuwe twist. De focus op Zelda als speelbaar personage en het gebruik van echo's voegen frisse elementen toe aan de gameplay. Fans van de serie kunnen op 26 september 2024 op avontuur in Hyrule.