Federer: Twelve Final Days - Unieke inkijk in een fenomenale tenniscarrière

Films & Series
dinsdag, 18 juni 2024 om 15:45
rofe 2024 spstatic racket 1920x1080 evrgrn nodimple pv final en us kaps 3135274 3000
Prime Video lanceert op 20 juni 2024 de documentaire "Federer: Twelve Final Days". Deze film biedt een unieke, intieme kijk op de laatste twaalf dagen van Roger Federer's legendarische tenniscarrière.
Oorspronkelijk bedoeld als een privévideo, geeft de documentaire ons een ongefilterde blik op Federer's emoties en gedachten terwijl hij afscheid neemt van de sport die hem alles heeft gegeven. We zien hem trainen, wedstrijden spelen, omgaan met de druk en tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden.
Naast Federer zelf, komen ook zijn naaste rivalen Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray aan het woord. Zij delen hun perspectief op Federer's carrière en de impact die hij heeft gehad op de tennissport.
"Federer: Twelve Final Days" is meer dan een sportdocumentaire. Het is een portret van een icoon die zijn plaats in de geschiedenis bezegelt, terwijl hij worstelt met de realiteit van het ouder worden en het afscheid nemen van zijn passie.
De film is geregisseerd door Asif Kapadia en Joe Sabia, die eerder samenwerkten aan de veelgeprezen documentaires "Senna" en "Amy".
Federer: Twelve Final Days (2024) on IMDb
Federer: Twelve Final Days is vanaf 20 juni hier te zien op Prime Video. Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Prime Video of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.