Stadia is nu beschikbaar voor Android TV en Google TV

Google Stadia
door Claudia Rahanmetandonderdag, 24 juni 2021 om 8:55
Stadia Android TV Google TV
Google zou de beschikbaarheid van zijn Stadia-gamestreamingplatform op 23 juni uitbreiden naar meer tv's en streamingapparaten en dat moment is nu aangebroken.

Google Stadia voor Google en Android TV

Eerder deze maand dook een lijst op met daarop de apparaten die voorzien zouden worden van Google Stadia waaronder Googles eigen Chromecast met Google TV. Hieronder zie je de mediaspelers en smart-tv's die op de lijst voor Stadia-ondersteuning staan:
  • Chromecast met Google TV
  • Hisense Android TV's (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Device
  • Philips 8215, 8505, en OLED 935 / 805 Series Android TV's
  • Xiaomi Mi Box 3 en Mi Box 4

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Stadia meldt nu op Twitter dat de Chromecast met Google TV en andere ondersteunde Android TV-apparaten toegang hebben tot het gamestreamingplatform. Om te checken of jij op je Google TV-dongle of Android TV-mediaspeler of smart-tv met Android TV toegang hebt tot Stadia, ga je naar de Play Store en zoek je naar de Stadia-app. Eenmaal ingelogd, begeleidt de app je bij het aansluiten van een controller en zorgt ze ervoor dat je klaar bent om te gamen via Stadia.
Kun je de app op jouw Android TV-apparaat niet aan de praat krijgen? Dan kun je alsnog met het gamestreamingplatform aan de slag door de Stadia-app te installeren vanuit de Play Store en gebruik te maken van de experimentele ondersteuning. Android TV-apparaten hebben tevens een compatibele Bluetooth-controller of de eigen Stadia-controller van Google nodig om Stadia te spelen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Stadia? Download dan onze Android-app en abonneer je op ons YouTube-kanaal en druk daarna op het belicoontje zodat je ook meteen op de hoogte bent van nieuwe livestreams. Check ook onze gezellige PlayStadia-groep op Facebook.