Just Shapes & Beats komt met update op 23 juli

Nieuws
maandag, 28 juni 2021 om 11:26
De ritmegame Just Shapes & Beats wordt op 23 juli voorzien van nieuwe content. Het gaat om een update genaamd The Lost Chapter. Het is inmiddels twee jaar geleden dat het spel verscheen, waardoor de fans wel verlegen zitten om nieuwe content.

The Lost Chapter

De titel The Lost Chapter suggereert dat het gaat om content die eigenlijk voor de originele game was bedacht, maar daar om bijvoorbeeld tijdgebrek of kwaliteitsstandaarden niet in zijn gekomen. Of dat zo is, dat is onbekend. Sowieso is er nog niets bekend over de extra content voor het spel, behalve de tweet dat het eraan komt.
Het is niet de eerste keer dat er nieuwe content verschijnt voor Just Shapes & Beats. Er zijn al meerdere updates geweest, waaronder eentje met geremixte nummers uit de indiedarling Shovel Knight. Die update heet dan ook Just Shapes & Beats Mixtape Update en deze verscheen eind 2019.
Just Shapes & Beats is een spel waarin je op het ritme van verschillende nummers moet zorgen dat je de vormen weet te omzeilen. Dat wordt je natuurlijk volledig onmogelijk gemaakt door ontwikkelaar Berzerk. Berzerk is bekend van Zombidle. Het is een indiestudio uit Canada.

Just Shapes & Beats

Just Shapes & Beats klinkt misschien als een vriendelijke, vrolijke ritmegame, dat is het allerminst. Je gaat in dit spel aan de lopende band dood, omdat er een groot arsenaal aan vormen je kant op wordt geslingerd. Tegelijkertijd is er een ritme om in de gaten te houden. Dit spel speel je alleen, maar het kan ook met maximaal 3 vrienden.
Onze collega’s van IGN schrijven erover: “Just Shapes & Beats is een hectische "musical bullet hell"-game die een eigen genre verdient. Dat is precies waarom we er enthousiast over zijn. Het neemt de sterkste elementen van enkele van de beste 'bullet hell'-achtige games die we de afgelopen jaren hebben gespeeld en combineert ze met de natuurlijke menselijke waardering voor muziek en ritme. Je kunt het hele spel alleen spelen of met maximaal drie vrienden, wat voor hectische maar zeer plezierige goede tijden kan zorgen. De soundtrack is gecomponeerd door meer dan 20 populaire chiptune-artiesten zoals Kubbi en Danimal Cannon, wat betekent dat je de deuntjes van deze game waarschijnlijk nog lang na het voltooien ervan zult neuriën.”
The Lost Chapter verschijnt op 23 juli op Stadia, PlayStation, Switch en PC.