Google Stadia: Wat is de Founder's Edition precies?

Google Stadia: Wat is de Founder's Edition precies?

Google Stadia komt uit in verschillende vormen, waaronder de Founder's Edition Bundle. Wij leggen je haarfijn uit wat je mag verwachten van dit Stadia-pakket.

Alles aanwezig

In het kort is de Google Stadia Founder's Edition hét complete pakket om direct aan de slag te gaan met de streamingdienst voor videogames. In november komt de 'Place for all the ways we play' uit en met de Founder's Edition kan je volgens Google meteen starten. Nederland en België horen bovendien bij de landen waar Stadia wordt gelanceerd.

Google Stadia: Wat is de Founder's Edition precies?

All in one

De Founder's Edition is goed voor twee hardware-apparaten, drie maanden Stadia Plus en een paar extraatjes. Eerst en vooral krijg je een Chromecast Ultra in je pakket, Google wil dat Stadia op elk apparaat kan draaien met een Chrome browser, maar dat zal bij de lancering nog niet het geval zijn. Vandaar de Chromecast in deze bundel, kortweg is het een soort 'dongle' die het mogelijk maakt om te streamen op je TV. Lees hier wat je interneteisen zijn om Stadia effectief te gebruiken.

Google Stadia: Wat is de Founder's Edition precies?

Daarnaast krijg je de Google Stadia Controller, essentieel om je gamepersonages te besturen. Het is een soort hybride-controller tussen de PS4 en de Xbox One-controllers mét wat nieuwe functies zoals de Google Assistant-integratie.

Buiten die hardware zitten er drie maanden van Stadia Plus bij het pakket, dat betekent dat je drie maanden lang kan genieten van 4K Gaming, 60 fps en 5.1 surround-geluid. Toch moet je de games zelf nog apart aanschaffen, je hebt wel beschikking over dertig gratis games bij de launch die je hier kan checken.

Meer en meer

De Founder's Edition kost 129 euro waarbij je dus een controller en een Chromecast krijgt, toch krijg je daar nog meer bij:

Limited-edition Night Blue controller: Een unieke kleur die beschikbaar is voor een beperkt aantal controllers. Wanneer ze op zijn heb je de keuze tussen de kleuren “Clearly White,” “Just Black,” en “Wasabi.”

Eerste keuze voor een Stadia-naam: Mensen met een Founder's Edition kunnen hun eigen naam kiezen zonder dat er een willekeurig gegenereerd nummer aan wordt toegevoegd ter identificatie.

Three Month Buddy Pass: Je kan een vriend voor drie maanden uitnodigen voor Stadia, die maanden gaan wel direct in dus je kan ze niet opsparen voor later.

Korting op toekomstige titels die voor Stadia uitkomen.

Kortom, de Google Stadia Founder's Edition is dé ultieme instap voor de streamdienst van videogames met alle hardware die je nodig hebt én pre-order-voordelen. Met een prijskaartje van 129 euro is het bovendien betaalbaar (een PS4 kost je momenteel 300 euro op bol.com), vergeet echter niet dat je nieuwe games nog steeds moet kopen en dat je maandelijks betaalt voor een Stadia Plus-abonnement, lees hier alles over de kosten.

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer