Verbeter je Stadia ervaring op Chrome met deze extensies

Verbeter je Stadia ervaring op Chrome met deze extensies

Gebruik jij Stadia met name via de Chrome browser in plaats van de ChromeCast Ultra of je smartphone? Dan zijn er twee Chrome extensies die je ervaring stukken kunnen verbeteren. Wij stellen ze aan je voor.

De interface van Google Stadia laat op sommige onderdelen nogal wat te wensen over. Wat dacht je bijvoorbeeld van het missen van een zoekbalk? Of het onderdeel om je screen captures mee te beheren? Gelukkig zijn er mensen die een gratis oplossing hebben gemaakt voor dit probleem. Er zijn twee plugins genaamd Stadia Enhanced en Stadia+ welke een aantal extra features inschakelen op je browser.

Stadia Enhanced

De Stadia Enhanced plugin is hier te vinden en toe te voegen en bevat een aantal interessante features. Met de Stadia Enhanced plugin kan je:

- Handmatig switchen tussen de VP9 en H264 codec. Afhankelijk van je apparaat krijg je per codec betere performance. Heb je geen optimale Stadia ervaring op je apparaat? Probeer dan te switchen naar de andere codec

- Een 4K Resolutie forceren. Daarnaast bevat de plugin ook ondersteuning voor 1440p of 2K monitoren, iets wat Stadia niet standaard ondersteunt.

- Een Stream Monitor inschakelen. Hiermee kun je je verbinding monitoren, inclusief of je signaalverlies hebt. Handig om te troubleshooten.

- De tegels en weergave van je game library aanpassen. Je kunt zelf kiezen of er per rij 2 tot 6 games getoond moeten worden

- Snelkoppelingen vinden voor je opgeslagen screenshots en videos, Stadia Pro games, Achievements en meer.

- Een zoekbalk gebruiken in de store! Misschien wel de belangrijkste feature. Deze op zich is het al waard om de plugin te installeren.

Verbeter je Stadia ervaring op Chrome met deze extensies

Stadia+

De Stadia+ plugin is een alternatief voor Stadia Enhanced. De plugins lijken erg veel op elkaar met subtiele veranderingen. Je kunt de plugin hier inschakelen. Met de Stadia+ plugin kan je:

- Je games sorteren in je Library. Standaard staat de laatst gespeelde vooraan, maar je kunt een willekeur inbouwen of een alfabetische volgorde.

- Games verbergen uit je library. Als je het zat bent om langs die games te scrollen die je toch nooit meer gaat spelen, kun je deze nu verbergen zodat je sneller door je collectie kunt scrollen

- Zoeken in de store. Ook Stadia+ heeft een zoekbalk, zodat je sneller naar de games en deals kunt zoeken die je wilt kopen.

- De verbinding optimaliseren. Ook met Stadia+ kun je Codecs en resolutie forceren, net als met Stadia Enhanced. Forceer 1080P of 4K resolutie en wissel van Codec om je signaal te optimaliseren.

- Ratings van games zien. De Stadia+ extensie haalt automatisch van de website StadiaGameDB de ratings per game op. Zo kun je zien wat voor cijfers diverse game sites aan games geven, mocht je dat belangrijk vinden.

Vorige week maakten we ook bekend dat er hints zijn voor een release van Middle Earth: Shadow of War. Hoe we daarop kwamen lees je hier. En Assassins Creed Valhalla heeft wat broodnodige hotfixes ontvangen om bugs op te lossen. Lees hier de details.

Lees meer over:
Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer