Anime-RPG Skyclimbers komt mogelijk in 2022 naar Stadia

Anime-RPG Skyclimbers komt mogelijk in 2022 naar Stadia

Het lijkt erop dat Skyclimbers op 2022 verschijnt op Stadia. De openwereld RPG wordt al een tijdje gehyped, maar de makers hebben nu aangegeven dat ze hopen het spel uit te brengen op PC, Switch, mobiel, Xbox, PlayStation en Stadia.

Skyclimbers

Skyclimbers is een enorm ambitieus project dat qua uiterlijk en sfeer doet denken aan No Man’s Sky, maar dan meer met anime-invloeden. Het is een mix van mooie, rustgevende natuur gecombineerd met de leegte van de ruimte. Bovendien heeft ook Skyclimbers gedeeltes die proceduraal gegenereerd worden. Met andere woorden: elke keer worden gedeeltes van het spel willekeurig gegenereerd, waardoor je spel elke keer anders is.

Bovendien moet je net als in No Man’s Sky op zoek naar bronnen. Zo bouw je een basis in real-time en moet je hout en steen mijnen om verder te kunnen bouwen. Je moet bronnen niet alleen verzamelen en gebruiken, je moet ook verstandige keuzes maken rondom het beheer ervan. Hetzelfde geldt voor de in-game valuta. Als je echt de macht wil grijpen, dan moet je hier slim mee omgaan.

Paladin, Mage en Ranger

In de werelden waarin je op avontuur gaat, krijg je de kans om te vechten tegen monsters en beesten te temmen. Er zijn in deze roleplaying game drie klassen om uit te kiezen: Paladin, Mage en Ranger. Elk heeft een eigen skill tree en wapens. Op dit moment is het spel net uit de pre-alpha-fase. Het is de bedoeling dat je in dit spel je eigen koninkrijk bouwt en dat doe je niet door op één plek te blijven, maar juist steeds verder op ontdekkingstocht te gaan.

De werelden waarin je terechtkomt, zijn enorm gevarieerd. Het ene moment ben je in een bos dat volop in bloei staat, het volgende tuur je uit over zee. Je komt wezens tegen die uit het oude Egypte lijken te komen, maar ook hierin wordt veel variatie beloofd. Tegelijkertijd moet je wel je thuishaven in de gaten houden, want in je koninkrijk verschijnen dorpelingen die op je bescherming rekenen.

Kickstarter-campagne

Het spel is nog volop in ontwikkeling en er is zelfs nog een Kickstarter-campagne gaande, waarin je een bepaald bedrag aan geld kunt investeren in het spel. Hiermee kun je, afhankelijk van je bijdrage, rekenen op een tegenprestatie van de ontwikkelstudio. Denk daarbij aan codes om de game ‘gratis’ te kunnen downloaden, exclusieve wallpapers, toegang tot de alphatest, de soundtrack en knuffels van de personages uit het spel.

Het spel komt in 2022 op Stadia, maar op de andere platforms in 2021. Het is onduidelijk is of ontwikkelaar Paratope spreekt over Xbox One of Xbox Series X en over PlayStation 4 of PlayStation 5.

Lees meer over:
Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Life is Strange: True Colors speel je in een ruk uit op Stadia

De derde grote game in de Life is Strange-series is een feit. True Colors is nu uit op onder andere Google Stadia en het is v...

Nu in de Stadia Store: gratis multiplayer-demo van From Space

De studio achter It Came From Space and Ate Our Brains werkt momenteel hard aan From Space, een spel dat in het eerste kwarta...

Darksiders III is nu uit op Google Stadia

Het verhaal van de derde ruiter van de apocalyps -Fury- is nu uit op Google Stadia. Darksiders III is op het platform versche...

Gerucht: God of War en Kingdom Hearts 4 komen via GeForce Now naar pc

Nvidia’s GeForce Now maakt het binnenkort mogelijk dat games als God of War, Kingdom Hearts 4 en Half-Life 2 Remastered naar...

Free to play dit weekend: Madden NFL 22 en Rainbow Six Siege

Het is misschien iets te lekker weer om dit weekend binnen te gaan zitten gamen, maar gelukkig kun je Stadia ook makkelijk me...

Lees meer