Apple mogelijk bezig met cloudgaming-apparaat, patent opgedoken

Nieuws
doorJaap Vreekedinsdag, 18 augustus 2020 op 10:23
Apple mogelijk bezig met cloudgaming-apparaat, patent opgedoken
Het lijkt erop dat Apple zich gaat mengen in cloudgaming, dat blijkt uit een patent dat het bedrijf in februari aan heeft gevraagd en deze week naar buiten bracht. Het gaat om cloud gaming op een 5G-netwerk.
Patently Apple, via IGN Benelux, bracht een artikel uit waarin meer uitleg staat over het apparaat en hoe de werking ervan wordt beschreven. De naam is  'Enabling Interactive Service for Cloud Rendering Gaming in 5G Systems' en het patent beschrijft in technische termen de functionaliteit van cloud gaming.
'De game wordt opgeslagen, uitgevoerd en gerenderd op een afgelegen server en de video-resultaten worden direct naar het apparaat gestuurd. Zo kunnen games gespeeld worden op welk apparaat dan ook omdat de servers het werk doen.' Vervolgens gaat het patent dieper in op 5G en het gebruik ervan, het lijkt erop dat Apple nog niet gelooft dat 5G optimaal werkt en biedt oplossingen via dit patent.
We hebben dus een donkerbruin vermoeden dat Apple zich snel in het cloud gaming-landschap wil gaan mengen maar we wachten nog op een officiële onthulling van het bedrijf over wat dit apparaat precies zal worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.