Apple mogelijk bezig met cloudgaming-apparaat, patent opgedoken

Apple mogelijk bezig met cloudgaming-apparaat, patent opgedoken

Het lijkt erop dat Apple zich gaat mengen in cloudgaming, dat blijkt uit een patent dat het bedrijf in februari aan heeft gevraagd en deze week naar buiten bracht. Het gaat om cloud gaming op een 5G-netwerk.

Patently Apple, via IGN Benelux, bracht een artikel uit waarin meer uitleg staat over het apparaat en hoe de werking ervan wordt beschreven. De naam is 'Enabling Interactive Service for Cloud Rendering Gaming in 5G Systems' en het patent beschrijft in technische termen de functionaliteit van cloud gaming.

Apple mogelijk bezig met cloudgaming-apparaat, patent opgedoken
undefined

'De game wordt opgeslagen, uitgevoerd en gerenderd op een afgelegen server en de video-resultaten worden direct naar het apparaat gestuurd. Zo kunnen games gespeeld worden op welk apparaat dan ook omdat de servers het werk doen.' Vervolgens gaat het patent dieper in op 5G en het gebruik ervan, het lijkt erop dat Apple nog niet gelooft dat 5G optimaal werkt en biedt oplossingen via dit patent.

We hebben dus een donkerbruin vermoeden dat Apple zich snel in het cloud gaming-landschap wil gaan mengen maar we wachten nog op een officiële onthulling van het bedrijf over wat dit apparaat precies zal worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In ander Stadia-nieuws lees je hier meer over de gloednieuwe uitbreiding voor DOOM: Eternal die The Ancient Gods heet en lees je hier alles over Relicta, de gloednieuwe titel die op Google Stadia te spelen is. Ten slotte lees je hier waarom Apple diensten als Stadia niet toelaat op de App Store.

Lees meer over:
Cloudgaming

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer