Brad Pitt gaat in Formule 1 film spelen voor Apple TV+

Nieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 15:25
bradje
Oscar-winnaar Brad Pitt gaat in een Formule 1 film spelen die wordt gemaakt in samenwerking met de Formule 1 en Apple TV+. F1 Wereldkampioen Lewis Hamilton gaat meewerken aan de film in een adviserende rol, die wordt geregisseerd door Joseph Kosinski. De film staat gepland om in Europa uit te komen vanaf 25 juni 2025.
De film wordt opgenomen op de tracks die op de racekalender staan, waardoor je veel bekende locaties voorbij ziet komen. Brad Pitt speelt een voormalige coureur die terugkeert naar de Formule 1, naast zijn teamgenoot gespeeld door Damson Idris bij team APXGP, een fictief team op de grid. De film is geschoten tijdens Gran Prix weekenden op een manier waarop het lijkt alsof het fictieve team meedoet aan de competitie. Bij de cast horen ook Academy Award genomineerde Kerry Condon, Academy Award winner Javier Bardem, Emmy Award winnaar and Golden Globe Award genomineerde Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia en Samson Kayo.
Kosinski die ook Top Gun: Maverick maakte regisseert de film en produceert deze samen met Jerry Bruckheimer en Chad Oman. De film zal ook uitkomen in IMAX bioscopen.